Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi măsuri restrictive în Israel, după înmulțirea cazurilor de COVID-19, în ciuda carantinei / „Am luat decizia de a trage frâna de mână”

Noi măsuri restrictive în Israel, după înmulțirea cazurilor de COVID-19, în ciuda carantinei / „Am luat decizia de a trage frâna de mână”

Un articol de: Andrei Ștefan - 24 Sep 2020, 10:33
Noi măsuri restrictive în Israel, după înmulțirea cazurilor de COVID-19, în ciuda carantinei / „Am luat decizia de a trage frâna de mână” Externe

Israelul, una din ţările cu cea mai mare rată de contaminare cu COVID-19 la nivel mondial în ultimele două săptămâni, a reimpus carantina pentru prevenirea răspândirii pandemiei.

În ciuda acestei măsuri, cazurile de coronavirus au continuat să crească, fapt ce a determinat autoritățile să ia noi măsuri restrictive.

 

Noi măsuri restrictive în Israel, după înmulțirea cazurilor de COVID-19

 

Noi măsuri au fost adoptate în Israel, după ce premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că o creştere a numărului de infectări cu coronavirus împinge ţara „pe marginea prăpastiei”, transmite Reuters.

În ultima săptămână, numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a ajuns la aproape 7.000 de persoane, într-o populaţie de 9 milioane de locuitori.

„Am luat decizia de a trage frâna de mână”, a spus ministrul adjunct al sănătăţii, Yoav Kisch, la Radio Israel, fără a detalia în ce constau restricțiile.

Potrivit presei locale, noile decizii vor permite ca activitatea să continue în şi mai puţine sectoare, considerate „esenţiale”, precum finanţe, energie, sănătate, tehnologie, agricultură, procesare şi vânzare de alimente.

Limita actuală de 1 km pentru deplasările în jurul locuinţei - cu excepţia celor la lucru sau pentru cumpărături esenţiale - se va aplica şi pentru participarea la proteste de stradă, mai scrie presa. Şcolile vor rămâne închise, dar cabinetul a decis să nu închidă sinagogile în ziua sărbătorii de Yom Kippur, săptămâna viitoare, însă numărul credincioşilor care vor avea acces va fi limitat.

 

Număr record de noi infectări cu COVID-19, după instituirea carantinei

 

La doar câteva zile după ce pe teritoriul Israelului a fost instituită carantina, numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a atins miercuri un nivel record.Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

Astfel, conform reprezentanților Ministerului Sănătăţii, în ziua precedentă au fost înregistrate 6.861 de cazuri noi de infectare cu virusul Covid-19. Ultimul record a fost consemnat săptămâna trecută, când în decurs de 24 de ore au fost confirmate 5.533 de cazuri.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în Israel au fost confirmate în total 200.041 de cazuri de infecţii şi 1.316 de decese.

La începutul lunii septembrie,  Israelul impunea măsuri parţiale de carantină. Ronii Gamzu cataloga situația drept un ”moment crucial” al țării.

„Vă rog, fără nunţi acum, fără reuniuni de masă...nicăieri. Sunt oraşe în Israel care vor fi plasate în carantină şi închise, în următoarele săptămâni, care se vor confrunta cu dificultăţi economice, sociale şi personale”, anunța la vremea respectivă Gamzu, conform agenției de știri Reuters.

 

Manifestațiile anti-Netanyahu continuă și după reintroducerea carantinei

 

Duminică seară, mii de manifestanţi s-au adunat la Ierusalim pentru a cere plecarea premierului israelian, Benjamin Netanyahu, acuzat de gestionare deficitară a crizei sanitare generate de pandemia de COVID-19.

Populaţia a reclamat faptul că Netanyahu a repornit economia prea devreme după prima perioadă de carantină, respectiv martie – aprilie, fapt ce a favorizat apariția valului doi.

De aproape trei luni, manifestațiile sunt organizate în faţa reşedinţei lui Benjamin Netanyahu la Ierusalim. Poliţia a instalat baricade la locul desfăşurării manifestaţiei, îndepărtând protestatarii care "nu au respectat regulile".

Un şofer care a încercat chiar să-şi folosească maşina ca berbec împotriva baricadelor poliţiei din vecinătatea locului manifestaţiei a fost arestat de forţele de ordine.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Israel