Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi principii ale relaţiilor între ţările euro şi noneuro, stabilite de miniștrii Finanțelor din UE

Noi principii ale relaţiilor între ţările euro şi noneuro, stabilite de miniștrii Finanțelor din UE

Un articol de: - 13 Sep 2015, 19:28
Noi principii ale relaţiilor între ţările euro şi noneuro, stabilite de miniștrii Finanțelor din UE Foto: balkaneu.com Externe

Aprofundarea procesului de integrare în zona euro nu trebuie să obstrucţioneze activităţile comerciale în spaţiul întregii Uniuni Europene, au stabilit miniştrii Finanţelor ai statelor care folosesc moneda unică, relatează Reuters.

Reprezentanţii celor nouă ţări UE care nu folosesc moneda euro au exprimat propriile preocupări privind direcţia în care se îndreaptă zona monetară unică.

"Cheia este o obligaţie legislativă şi una politică prin care să ne asigurăm că este păstrată integritatea pieţei unice europene", a declarat ministrul Finanţelor din Luxemburg, Pierre Gramegna, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

"Discuţia este deschisă, pentru a afla dacă există efecte negative asupra ţărilor care nu fac parte din zona euro", a spus Gramegna.

Miniştrii Finanţelor au stabilit să fie mai deschişi faţă de hotărârile luate în zona euro şi privind impactul acestora asupra ţărilor din afara uniunii monetare, pentru evitarea consecințelor negative.

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana