Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi restricții au fost anunțate în Franța după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a explodat

Noi restricții au fost anunțate în Franța după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a explodat

Un articol de: George Lupu - 15 Sep 2020, 11:07
Noi restricții au fost anunțate în Franța după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a explodat Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero Externe

În două dintre cele mai mari orașe din Franța, Marsilia și Bordeaux, cu rate de infecție COVID-19 care cresc cu o viteză chiar mai mare decât creșterea națională a numărului de cazuri noi, vor fi reintroduse o serie de restricții care vor limita activitățile publice, în încercarea guvernului francez de a preveni un nou blocaj la nivel național.

 

Restricțiile drastice anunțate pentru Marsilia și Bordeaux 

 

Restricțiile drastice anunțate luni pentru Marsilia și Bordeaux au fost răspunsuri la cererea prim-ministrului francez, conform căreia ambele orașe vor lua măsuri suplimentare pentru a opri numărul lor tot mai mare de infecții, care puneau presiune pe serviciile regionale de sănătate, scrie euronews.com.

La Bordeaux, cel mai înalt oficial al regiunii a anunțat interzicerea adunării a mai mult de 10 persoane în parcurile publice, de-a lungul râului pitoresc al orașului și pe plaje.

De asemenea, sunt interzise târgurile de distracție, târgurile de antichități și petrecerile din cartier. Noile reguli limitează, de asemenea, dimensiunea marilor întruniri publice la cel mult 1.000 de persoane, sub nivelul de referință național de 5.000 de persoane. Această limită acoperă locuri precum stadioane și săli de concerte, precum și demonstrații.

Pentru a fi sigure că nu vor fi organizate petreceri, autoritățile au luat și alte măsuri drastice. Astfel, cafenelele și restaurantele din Bordeaux nu vor mai putea servi clienții care stau în picioare și nu vor putea reda muzică în aer liber. Dansul este interzis în locurile publice, inclusiv la nunți. Consumul de alcool în public este interzis și în Bordeaux, un centru al industriei vinicole franceze.

Guvernul regional a cerut, de asemenea, locuitorilor din Bordeaux să limiteze întrunirile private de familie, organizând nunți, la maximum 10 persoane.

Regiunea Gironde, care include Bordeaux, a fost în mare parte scutită de primul val de infecții din Franța, care a copleșit spitalele și a condus la un blocaj de două luni din martie. Dar acum se înregistrează o creștere a testelor pozitive, la rate peste media națională, în special în grupa de vârstă 15-44.Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

În Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța după Paris, guvernul regional a anunțat o serie de restricții similare și anularea unui festival internațional de 11 zile. Într-un număr tot mai mare de localități măștile vor fi obligatorii în aer liber.

Franța se confruntă cu dubla durere de cap a încercării de a-și revigora economia afectată de COVID, reducând în același timp o creștere constantă a infecțiilor, răspândite în lunile de vară, când turiștii își lasă garda jos și sunt ridicați prin teste sporite.

 

Record al cazurilor noi de coronavirus în Franța

 

Agenția de sănătate din Franța a anunțat sâmbătă că țara a depășit pragul a 10.000 de cazuri noi la nivel național în 24 de ore, un record.

Premierul francez, Jean Castex, a fost testat negativ pentru infecția cu noul coronavirus, transmite Guvernul de la Paris, potrivit BFMTV. La sfârșitul săptămânii trecute, Castex a intrat în contact cu directorul Turului Franței, Christian Prudhomme, diagnosticat ulterior cu COVID-19. În aceste condiții, prim-ministrul a fost testat și a rămas izolat până la primirea rezultatului.

Citeşte mai multe despre:   Franța,   COVID-19