Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi restricții de călătorie, discutate în UE: Oricine dorește să intre în Franța va avea nevoie de un test Covid-19 negativ / Germania propune blocarea tuturor călătoriilor neesențiale

Noi restricții de călătorie, discutate în UE: Oricine dorește să intre în Franța va avea nevoie de un test Covid-19 negativ / Germania propune blocarea tuturor călătoriilor neesențiale

Un articol de: George Lupu - 22 Ian 2021, 10:46
Noi restricții de călătorie, discutate în UE: Oricine dorește să intre în Franța va avea nevoie de un test Covid-19 negativ / Germania propune blocarea tuturor călătoriilor neesențiale Foto: Yousel Alfuhigi (Unsplash.com) Externe

Începând de duminică, oricine dorește să intre în Franța - chiar dacă provin din state membre ale UE - va avea nevoie de un test Covid-19 negativ, a anunțat guvernul de la Paris.

 

Toți călătorii care se deplasează în Franța vor fi obligați să prezinte un test negativ pentru COVID-19

 

În urma discuțiilor dintre liderii europeni cu privire la restricțiile suplimentare de călătorie, guvernul francez a anunțat că oricine intră în țară va avea nevoie de un test Covid negativ. Singurele excepții de la aceasta sunt muncitorii și transportatorii transfrontalieri, scrie thelocal.fr.

Oricine intră în Franța din afara UE trebuie să respecte deja reglementări stricte care interzic toate călătoriile neesențiale și necesită atât un test Covid, cât și o carantină de șapte zile la sosirea în Franța.

Cu toate acestea, până acum, sosirile din interiorul UE sau din zona Schengen nu erau supuse niciunei restricții.

Dar ministrul francez care gestionează afacerile europene, Clément Beaune, a anunțat joi seara că acest lucru se va schimba de la miezul nopții (00:00), începând de duminică.

Oricine intră în Franța va avea nevoie de un test Covid negativ efectuat în ultimele 72 de ore. Guvernul a specificat că acesta trebuie să fie un test PCR, testele antigen cu rezultate rapide oferite la multe farmacii nu vor fi acceptate.

Regula se aplică sosirilor pe cale aeriană, rutieră, maritimă sau feroviară și singurele excepții sunt pentru călătoriile „esențiale”, lucrători transfrontalieri și transportatori.Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

Spre deosebire de sosirile din afara UE, călătorii europeni nu vor trebui să intre în carantină la sosirea în Franța.

 

Restricții de călătorie discutate la nivelul UE

 

Anunțul a venit după o conferință video între reprezentanții celor 27 de țări din UE care discuta despre consolidarea granițelor în lumina unor forme noi și mai contagioase ale virusului.

Înaintea reuniunii, cancelarul german Angela Merkel a propus o interzicere completă a tuturor călătoriilor între țările UE, inclusiv a cetățenilor UE și a rezidenților permanenți din țările UE.

Vorbind după conferință, președintele Comisiei Europene, Ursuala von der Leyen, a dat un semnal de alarmă cu privire la „situația de sănătate foarte gravă” cauzată în toată Europa de pandemie.

Ea a spus că „toate călătoriile neesențiale ar trebui să fie puternic descurajate”, deși a adăugat că este „de cea mai mare importanță să mențină funcționarea pieței unice” și să permită în continuare „circulația lucrătorilor și a bunurilor esențiale peste granițe” din Țările UE.

Citeşte mai multe despre:   UE,   Franța,   COVID-19