Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi restricții în Germania: Mai multe măști, mai puțin alcool și mai puține petreceri

Noi restricții în Germania: Mai multe măști, mai puțin alcool și mai puține petreceri

Un articol de: Beatris Ionita - 29 Sep 2020, 20:32
Noi restricții în Germania: Mai multe măști, mai puțin alcool și mai puține petreceri Sursa Foto: Hepta Externe

Autoritățile germane anunță noi restricții, menite să țină sub control numărul de infectări cu COVID-19, în creștere. În zonele în care înregistrează mai mult de 35 de infecții la 100.000 de locuitori în termen de șapte zile, petrecerile private vor avea o limită de 25 de persoane, în timp ce petrecerile ținute în spații publice sunt acum limitate la 50 de persoane. 

Printre primele măsuri anunțate de cancelarul Angela Merkel se numără limitarea numărului de participanţi la petreceri în spaţiul public şi privat. Principalul motiv pentru acestă hotărâre este evitarea unei noi carantine la nivelul întregii țări. 

Merkel a mai spus și că principala prioritate a guvernului este să mențină economia, școlile și centrele de zi deschise și funcționale.

"Vrem să acționăm la nivel regional, specific și intenționat, mai degrabă decât să închidem din nou întreaga țară - acest lucru trebuie prevenit cu orice preț", a declarat Merkel într-o conferință de presă.

Merkel a avertizat că, la ritmul actual de infecție, Germania ar putea vedea peste 19.000 de cazuri pe zi până la sfârșitul anului. În ultimele 24 de ore, autoritățile germane de sănătate au raportat peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19. Totdată, acesta a noul val pandemic peseama nuntilor, petrecerilor și întâlnirilor private.

Autoritățile din Bavaria au declarat că pentru a stopa răspândirea virusului este nevoie de „mai multe măști, mai puțin alcool și mai puține petreceri", scrie dw.com.


În ceea ce privește purtarea măștii, autoritățile au respins categoric orice relaxare a măsurilor de igienă, precum și distanțarea socială. Se așteaptă ca acoperirea gurii și nasului în anumite zone publice să continue să fie obligatoriu, controlate în mod constant și sancționate de autorități.

O altă măsură care trebuie adăugată este o amendă de 50 EUR pentru persoanele care furnizează informații false la restaurante și alte unități interioare, unde în prezent este necesar să lase informații de contact în scop de monitorizare.

Mai multe țări învecinate Germaniei, precum Belgia, Țările de Jos și Franța, au resimțit de asemenea, o creșterea a cazurilor de COVID-19.Ce tragedie! Nouă persoane AU MURIT după ce au MÂNCAT acest PREPARAT! NU există antidot pentru asta

 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   COVID-19,   restrictii anti-COVID-19