Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi restricții în Suedia, pe fondul pandemiei de Covid-19. Evenimentele publice cu mai mult de 8 participanți, interzise: 'Se va agrava. Fiți responsabili pentru a opri răspândirea infecției'

Noi restricții în Suedia, pe fondul pandemiei de Covid-19. Evenimentele publice cu mai mult de 8 participanți, interzise: 'Se va agrava. Fiți responsabili pentru a opri răspândirea infecției'

Un articol de: Traian Avarvarei - 16 Noi 2020, 17:23
Noi restricții în Suedia, pe fondul pandemiei de Covid-19. Evenimentele publice cu mai mult de 8 participanți, interzise: 'Se va agrava. Fiți responsabili pentru a opri răspândirea infecției' Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Externe

Suedia, țară care până acum a mers doar pe formula recomandărilor, impune noi măsuri de restricție pentru a evita răspândirea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 în rândul populației. Autoritățile de la Stockholm anunță interzicerea evenimentelor publice cu mai mult de 8 persoane. Noua regulă a fost inclusă în Legea privind Ordinea Publică și este prin urmare o dispoziție legală obligatorie nu doar o recomandare, transmite The Local.

 

 

Suedia interzice evenimentele publice cu mai mult de 8 participanți 

 

 

Dacă până acum s-a mers doar pe recomandări, Suedia trece la restricții mai dure în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirus.

Astfel, evenimentele cu mai mult de opt persoane sunt interzise. Cine nu respectă regula va fi amendat sau condamnat la închisoare de până la 6 luni.

Interdicția se va aplica tuturor evenimentelor publice precum concertele, spectacolele sau meciurile de fotbal însă nu și școlilor, locurilor de muncă și adunărilor private.

Modificarea legislativă va intra în vigoare din 24 noiembrie și va rămâne în vigoare pentru cel puțin patru săptămâni.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Premierul Stefan Lofven a declarat că „nu putem reglementa fiecare adunare socială” dar a îndemnat oamenii să urmeze noua limită la toate tipurile de evenimente.

„Nu ar trebui să existe situații sociale cu mai mult de 8 persoane chiar dacă acestea nu sunt vizate formal de lege. Aceasta este noua normă pentru întreaga societate, pentru întreaga Suedie. Nu mergeți la sala de fitness. Nu mergeți la bibliotecă. Nu organizați petreceri. Anulați”, a subliniat acesta.

„Se va agrava. Faceți-vă datoria și fiți responsabili pentru a opri răspândirea infecției. O voi spune din nou. Se va agrava. Faceți-vă datoria și fiți responsabili pentru a opri răspândirea infecției”, a agăugat Stefan Lofven.

 

 

Suedia anunță primele restricții de la începutul pandemiei de Covid-19

 

 

Autoritățile din Suedia adoptă noi restricții pentru a opri răspândirea virusului Covid-19 în rândul populației.

Toate localurile care vând băuturi alcoolice în Suedia se vor închide la ora 22.30, începând de pe 20 noiembrie. Măsura va fi valabilă până cel puțin în februarie.

”Ne confruntăm cu o situație care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziția în care am fost în primăvară”, a declarat premierul Stefan Lofven.

Această declarație a fost făcută în contextul în care, miercuri, în Suedia, au fost raportate 4.467 de noi cazuri de infecție cu noul virus ucigaș Covid-19, iar unitățile spitalicești se confruntă cu un număr mare de internări.

În plus, în ultimele zece zile, numărul pacienților de la ATI s-a dublat în Suedia.

Este prima formă de lockdown pe care Suedia o anunță de la începutul crizei sanitare declanșată de virucul Covid-19, până acum mergând doar pe formula recomandărilor. Măsurile sunt încă semnificativ mai ușoare decât cele din Marea Britanie, Franța sau alte țări membre ale Uniunii Europene (UE) în care barurile, restaurantele și magazinele au fost închise atât la interior, cât și la exterior.


 

Citeşte mai multe despre:   Suedia,   coronavirus,   COVID-19