Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi restricții pentru România la intrarea în Ungaria. Carantină și controale medicale

Noi restricții pentru România la intrarea în Ungaria. Carantină și controale medicale

Un articol de: George Lupu - 13 Iul 2020, 13:02
Noi restricții pentru România la intrarea în Ungaria. Carantină și controale medicale Foto: Captură B1 TV Externe

Guvernul maghiar a luat decizia să treacă România “în zona galbenă” de risc, în contextul pandemiei de coronavirus și a anunțat noi restricții la intrarea în țară pentru cetățenii care provin din țara noastră și din alte state care se confruntă cu o creștere mare a cazurilor de coronavirus.

Ungaria trebuie să-și protejeze propria siguranță și trebuie să prevină introducerea virusului din străinătate, a declarat Gergely Gulyás, șeful de cabinei al premierului Viktor Orban, în cadrul unei conferințe de presă. El a subliniat că Ungaria a câștigat prima luptă împotriva virusului cu eforturi comune și, de la mijlocul lunii mai, a reușit să reia viața normală anterioară pandemiei. De asemenea, executivul de la Sofia a precizat că aceste restricții au fost luate, în funcție de modul de acțiune al altor state vecine.

 

Clasificarea statelor în funcție de grupele de risc

 

Pe baza recomandărilor Grupului operațional, guvernul a decis să clasifice statele în trei categorii - roșu, galben și verde - din punctul de vedere al gravității situației coronavirusului și restricționează trecerea frontierelor în consecință.

El a spus că în țările care se încadrează în categoria verde, atât ratele de infecție, cât și riscurile sunt scăzute, astfel că intrarea în țară este liberă. Alte țări se încadrează în categoria galbenă, unde situația este mai gravă, în timp ce țările în care situația este foarte gravă intră în categoria roșu.

Diferite reguli se aplică resortisanților maghiari și rudelor acestora și resortisanților non-maghiari. Cetățenii maghiari sosiți din țările din categoria verde sunt liberi să intre în țară fără controale. În același timp, maghiarii care intră în țară din state care se încadrează în categoria galben sau roșu sunt supuși controlului pentru sănătate și sunt obligați să se retragă în carantină timp de 14 zile. O excepție de la această regulă este dacă persoana care ajunge în Ungaria din astfel de țări este în măsură să prezinte două rezultate negative ale testului coronavirus din efectuate în ultimele 5 zile, cu 48 de ore între cele două teste. Cetățenii maghiari sosiți din țările galbene sunt eliberați din carantină după primul test de coronavirus, în timp ce în cazul țărilor din categoria roșie sunt necesare două rezultate negative ale testului.

În cazul resortisanților non-maghiari, resortisanții țărilor galbene au voie să intre în țară în aceleași condiții ca și cetățenii maghiari, în timp ce resortisanții din țări care intră în categoria roșu nu au voie să intre în Ungaria.

Traficul de pasageri și de marfă în tranzit constituie o excepție de la aceste reguli, la fel ca și călătoriile oficiale.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

 

Care sunt statele pentru care se aplică restricții de călătorie în Ungaria

 

În prezent, din rândul statelor membre ale UE, Bulgaria, Portugalia, România și Suedia se încadrează în categoria galben, în timp ce dintre statele membre din afara UE, Regatul Unit, Norvegia, Rusia, Serbia, Japonia, China și Statele Unite intră în această categorie.

Dintre țările europene, Albania, Bosnia și Herțegovina, Belarus, Kosovo, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru și Ucraina, ca singură țară vecină se încadrează în categoria roșu, la fel ca și țările din Asia, Africa și America de Sud cu excepțiile de mai sus.

În Croația, numărul de infecții este scăzut, în ciuda creșterii și, deocamdată, rămâne în categoria verde, a spus el.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   COVID-19