Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi violențe în Hong Kong, din cauza legislației pentru securitate națională propuse de Beijing. Poliția a făcut scut în jurul Consiliului Legislativ și a dispersat mulțimea cu gaze lacrimogene și sute de arestări (VIDEO)

Noi violențe în Hong Kong, din cauza legislației pentru securitate națională propuse de Beijing. Poliția a făcut scut în jurul Consiliului Legislativ și a dispersat mulțimea cu gaze lacrimogene și sute de arestări (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Mai 2020, 13:11
Noi violențe în Hong Kong, din cauza legislației pentru securitate națională propuse de Beijing. Poliția a făcut scut în jurul Consiliului Legislativ și a dispersat mulțimea cu gaze lacrimogene și sute de arestări (VIDEO) foto: Hepta.ro / Zuma Press / Edmond So Externe

Poliția din Hong Kong a folost gaze lacrimogene pentru a dispersa protestarii adunați în inima hubului financiar global, miercuri, și a arestat în jur de 240 de persoane, în condițiile în care manifestațiile antiguvernamentale din oraș au reînceput odată cu proiectele de lege pentru securitate națională propuse de Beijing, potrivit Reuters.
 

Poliția a făcut scut în jurul Consiliului Legislativ și a dispersat mulțimea cu gaze lacrimogene și sute de arestări

 

Pe măsură ce tensiunile au devenit tot mai mari, forțele de ordine dislocate în jurul Consiliului Legislativ din Hong Kong au spart rândurile protestatarilor, care planificaseră să se întâlnească acolo pentru că, în clădire, urma să fie dezbătut un proiect de act normativ ce ar incrimina nerespectarea imnului național al Chinei.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

Furioși că libertățile orașului semi-autonom ar putea fi îngrădite, oameni de toate vârstele au luat cu asalt străzile, câțiva dintre ei îmbărcați în negru sau chiar cu fețele mascate, alții cu haine de birou, în ceea ce a părut a fi o reminescență a mișcărilor sociale care marcau Hong Kong anul trecut.

„Chiar dacă în adâncul inimii te temi, trebuie să spui ce ai de spus”, a afirmat Chang, o funcționară în vârstă de 29 de ani, care protesta îmbractă în negru, purtând mască, și cu o perechi de ochelari pregătită în ghiozdan.

Mai multe magazine, bănci și birouri și-au întrerupt activitatea mai devreme decât era planificat. Poliția a fost observată când aduna zeci de oameni, pe care îi punea să se așeze pe trotuar, pentru ca mai apoi să îi percheziționeze.

 


Noile violențe din Hong Kong, generate de legislației pentru securitate națională propuse de Beijing

 

Ultimele proteste au început atunci când guvernul de la Beijing a propus o legislație de securitate națională îndreptată, potrivit versiunii oficiale, spre combaterea secesionismului, subversiunii și activităților teroriste. Proiectele de lege ar putea conduce la situația în care agențiile chineze de informații și-ar putea crea formal baze în Hong Kong.

Propunerea, care a fost dezvăluită de către Beijing săptămâna trecută, a generat prima mare mișcare de stradă din ultimele luni în Hong Kong, duminică, când poliția a folosit gaz iritant și tunul cu apă pentru a împrăștia mulțimea.

SUA, Australia, Marea Britanie și Canada sunt doar câteva dintre statele care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la proiectele de act normativ, pe care mulți le interpretează drept un punct de cotitură pentru unul dintre cele mai libere orașe ale Chinei și, totodată, unul dintre principalele huburi financiare din lume.

„Este pentru stabilitatea pe termen lung a Hong Kongului și a Chinei, nu va afecta libertatea de asociere și expresie, precum nu va afecta nici statutul de centru financiar al orașului”, susține secretarul șef din Hong Kong, Matthew Cheung.

De partea cealaltă, Donald Trump, președintele SUA, care deja se află într-un adevărat clinci cu China pe tema acordului comercial, dar și din cauza crizei COVID-19, a anunțat marți că Statele Unite vor prezenta, în această săptămână, un răspuns ferm pentru legislația propusă.

Citeşte mai multe despre:   Hong Kong