Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nominalizarea pentru postul de comisar european din partea României este „încă deschisă”. Ursula von der Leyen: Este necesar să accelerăm procesul / Ungaria și Franța, în aceeași situație

Nominalizarea pentru postul de comisar european din partea României este „încă deschisă”. Ursula von der Leyen: Este necesar să accelerăm procesul / Ungaria și Franța, în aceeași situație

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Oct 2019, 19:55
Foto: Ursula von der Leyen (sursă: hepta.ro) Externe

Ursula von der Leyen, viitoarea șefă a Comisiei Europene, a anunțat că nominalizările pentru posturile de comisar european din partea României, Ungariei și Franței „sunt încă deschise”, în condițiile în care candidații propuși inițial de aceste state au fost respinși „din motive diverse”.

„Am propus 26 candidați, dintre care 23 au fost acceptați. Trei candidați nu au obținut sprijin majoritar din motive diverse. Prin urmare, nominalizările pentru Ungaria, România și Franța sunt încă deschise”, a declarat, joi seară, Ursula von der Leyen, președintele-ales al Comisiei Europene.„Să nu uităm miza: următorii cinci ani vor fi decisivi pentru Europa, într-un mediu global dificil. Europa trebuie să se confrunte cu Brexit, cu probleme de comerț și conflicte din imediata sa apropiere. Totodată, trebuie să facem față unor provocări majore, precum schimbările climatice, digitalizarea și valurilor de migrație.

Cu atât de multe lucruri în joc, este necesar acum, alături de Parlament (n.r. - European), să accelerăm procesul, astfel încât Europa să se miște rapid. În același timp, toți cei implicați în acest proces au nevoie de timp suficient pentru a aborda cu grijă următorii pași”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Citeşte mai multe despre:   Ursula von der Leyen
 
 
Loading...