Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Joe Biden avertizează: "Nu va exista niciun acord comercial între SUA și Marea Britanie dacă nu va fi asigurată pacea în Irlanda de Nord"

Joe Biden avertizează: "Nu va exista niciun acord comercial între SUA și Marea Britanie dacă nu va fi asigurată pacea în Irlanda de Nord"

Un articol de: George Lupu - 17 Sep 2020, 13:53
Joe Biden avertizează: "Nu va exista niciun acord comercial între SUA și Marea Britanie dacă nu va fi asigurată pacea în Irlanda de Nord" Sursa Foto: www.politico.com Externe

Candidatul la președinția SUA, Joe Biden, a abordat miercuri seară subiectul negocierilor privind Brexit, avertizând că nu va exista niciun acord comercial cu Marea Britanie, cu excepția cazului în care Regatul Unit susține Acordul din Vinerea Mare din Irlanda de Nord.

 

Acordul comercial între SUA și Marea Britanie, în impas după Brexit

 

Discuțiile comerciale cu UE s-au intensificat din ce în ce mai mult în ultima săptămână, cu această ultimă intervenție care ar putea pune oficialii din Downing Street în alertă, scrie cityam.com.

Biden a scris într-un tweet: „Nu putem permite Acordului din Vinerea Mare care a adus pacea în Irlanda de Nord să devină o victimă a Brexitului.

„Orice acord comercial între SUA și Marea Britanie trebuie să fie condiționat de respectarea acordului și de prevenirea revenirii la o frontieră închisă pentru Irlanda de Nord după Brexit.

Candidatul democrat la președinția SUA a fost sprijinit rapid de partidul său. Congresmanul Richard Neal a scris pe Twitter: „Mulțumesc Joe Biden pentru că ți-ai exprimat vocea pentru această cauză importantă. Nu putem pierde din vedere importanța Acordului din Vinerea Mare ”.

Între timp, secretarul de externe Dominic Raab a vizitat ieri Washingtonul în încercarea de a influența politicienii americani prudenți asupra fondului planurilor Brexit ale guvernului britanic.

Raab s-a întâlnit cu liderul Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, care a insistat în repetate rânduri că Brexitul nu ar trebui să „pună în pericol” pacea în Irlanda de Nord.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

La începutul acestei luni, ea a scris pe Twitter: „Acordul din Vinerea Mare este piatra de temelie a păcii în Irlanda de Nord. Dacă Marea Britanie își încalcă acordurile internaționale și Brexit-ul subminează acordul din Vinerea Mare, nu vor exista absolut nicio șansă ca un acord comercial SUA-Marea Britanie să treacă de Congres ”.

SUA și Marea Britanie au „schimbat primele noastre oferte de acces pe piață”, care a fost „o etapă majoră în negocieri”, a declarat secretarul comercial Liz Truss la începutul acestei luni.

 

Acord comercial istoric între Marea Britanie și Japonia

 

Marea Britanie a încheiat un acord de liber schimb cu Japonia, aceasta fiind prima înțelegere comercială majoră de după Brexit. Guvernul britanic a declarat că acordul va spori comerțul cu Japonia cu 15,2 miliarde de lire sterline (16,5 miliarde de euro).

Acordul a fost decis vineri printr-un apel video între secretarul pentru comerț internațional Liz Truss și ministrul japonez de externe, Motegi Toshimitsu.

Bruxellesul a avertizat că va duce Marea Britanie în instanță, în cazul în care Londra merge mai departe cu proiectul de lege despre care se crede că va pune în pericol acordul de pace din Irlanda de Nord.

La capătul discuțiilor convocate de urgență joi, UE a explicat că „Acordul de Retragere cuprinde o serie de mecanisme și de soluții juridice pentru a răspunde la încălcarea obligațiilor legale pe care le conține textul – iar Uniunii Europene nu îi va fi rușine să le folosească”.

Citeşte mai multe despre:   brexit,   marea britanie,   sua