Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nou pericol de explozie în Beirut. Specialiștii avertizează: Au fost descoperite noi containere cu substanțe periculoase

Nou pericol de explozie în Beirut. Specialiștii avertizează: Au fost descoperite noi containere cu substanțe periculoase

Un articol de: George Lupu - 11 Aug 2020, 11:00
Nou pericol de explozie în Beirut. Specialiștii avertizează: Au fost descoperite noi containere cu substanțe periculoase Foto: Hepta Externe

Experții chimiști francezi și pompierii din Liban acționează pentru punerea în siguranță a cel puțin 20 de containere chimice potențial periculoase în portul din Beirut distrus de explozia ce a avut loc în urmă cu o săptămână. Potrivit agenției AP, autoritățile libaneze sunt în alertă după ce  au fost găsite scurgeri periculoase la unele dintre containere.

 

Un nou pericol de explozie în portul din Beirut

 

Acestea au fost perforate în timpul exploziei de săptămâna trecută. Experții chimici francezi și italieni care acționează încă la locul dezastrului au identificat până în prezent mai mult de 20 de containere care conțin substanțe chimice periculoase.  Experții lucrează cu pompierii din Liban pentru a asigura toate containerele și a analiza conținutul acestora.

Până acum nu au fost identificate ce substanțe chimice conțin containerele, însă majoritatea au semnul de avertizare care indică faptul că reprezintă un pericol chimic.

 "Există și alte lichide inflamabile în alte containere, există și baterii sau alte tipuri de produse care ar putea crește riscul unei explozii potențiale", a spus Anthony, un expert francez, descriind containere imense aruncate în jurul portului de forța puternică a exploziei.

Nu este clar dacă ar putea exista containere potențial periculoase suplimentare în alte zone ale portului. Experții francezi și italieni au fost repartizați într-o zonă specifică pentru a examina și asigura securitatea respectivă, a spus Anthony.

Explozia de marțea trecută din portul din Beirut a ucis cel puțin 160 de persoane și a rănit aproximativ 6.000 de persoane. Se crede că a fost cauzat de un incendiu care a aprins un stoc de 2.750 de tone de azotat de amoniu extrem de volatil. Materialul a fost depozitat în port din 2013 cu puține garanții, în ciuda numeroaselor avertismente despre pericol.

 ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

Proteste de amploare în Liban

 

Proteste de amploare au izbucnit în centrul Beirutului, joi seară. Oamenii au ieșit pe străzi revoltați de faptul că neglijența guvernului a dus la explozia, care a ucis aproape 160  de oameni, a rănit aproximativ 5.000 de persoane și a ras de pe fața pământului cartiere întregi din Capitală, cu locuințe și întreprinderi, care s-au făcut una cu pământul.

Chiar dacă cei mai mulți cetățeni își plâng morții, revolata i-a scos în stradă. Manifestanții au cerut demisia guvernului și i-au îndemnat și pe cei responsabili de explozia masivă de marți să se predea.

Așa se face că toţi membrii Guvernului Libanului au demisionat luni după-amiază, a anunţat ministrul Sănătăţii, Hamad Hassan, în urma presiunii internaţionale după explozia de la Beirut.

"Întregul Cabinet a demisionat", a declarat Hamad Hassan după şedinţa de guvern desfăşurată luni după-amiază. Premierul Hassan Diab se îndreaptă spre Palatul prezidenţial "pentru a depune demisia colectivă a Guvernului", a precizat Hamad Hassan, citat de agenţia Associated Press.

 

Citeşte mai multe despre:   explozie Beirut