Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nou record al cazurilor de coronavirus în SUA: Peste 50.000 de persoane infectate în ultimele 24 de ore

Nou record al cazurilor de coronavirus în SUA: Peste 50.000 de persoane infectate în ultimele 24 de ore

Un articol de: George Lupu - 02 Iul 2020, 12:23
Nou record al cazurilor de coronavirus în SUA: Peste 50.000 de persoane infectate în ultimele 24 de ore Externe

Un nou record al cazurilor noi de coronavirus a fost înregistrat joi în SUA, unde cel puţin 52.898 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele 24 de ore. Bilanțul total al cazurilor depistate pe teritoriu american ajunge astfel la 2,7 milioane. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore este de 706, iar bilanţul fatalităților cauzate de pandemie în SUA ajunge la 128.028 de morţi, scrie Reuters.

"Răspândirea acestui virus continuă într-un ritm alert", a declarat guvernatorul din California, Gavin Newsom, un democrat, care a ordonat închiderea barurilor, a restaurantelor și alte restricți care afectează 70% din populația statului american.

Noile blocaje din California, care a fost primul stat american ce a impus restricții extinse în martie, va provoca probabil pierderi financiare proprietarilor de baruri și restaurante care s-au luptat să supraviețuiască pandemiei.

Epicentrul epidemiei COVID-19 s-a mutat din nord-est în California, Arizona și New Mexico, în vest, împreună cu Texas, Florida și Georgia.

Texas a depășit din nou recordul anterior, stabilit miercuri, cu 8.076 de cazuri noi, în timp ce Carolina de Sud a raportat încă 24 de decese provocate de coronavirus, un nivel maxim pentru o singură zi. Tennessee și Alaska au avut, de asemenea, miercuri un număr record de cazuri noi.

Statele Unite au înregistrat cea mai mare creștere de o zi de aproape 48.000 de noi infecții marți, inclusiv mai mult de 8.000 în California și Texas.

Guvernatorul democrat din New Mexico, Michelle Grisham, a extins miercuri starea de urgență medicală a statului până la 15 iulie, afirmând că autoritățile vor aplica „agresiv” normele obligatorii.

"Vreau să fiu cât de clar pot fi: New Mexico, în acest moment, are încă puterea de a schimba traiectoria teribilă a acestui virus", a spus Grisham. „Dar timpul nostru este limitat. Și ne uităm princ e trec state precum Texas, Arizona și multe altele greu lovite de coronavirus".

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Creșterea cazurilor de COVID-19 la nivel mondial

 

SUA se numără printre țările care se confruntă cu o reapariție a infecției după redeschiderea economiei și ușurarea restricțiilor. Pe măsură ce cazurile din SUA au continuat să crească, vârsta medie a pacienților a scăzut, potrivit oficialilor din Florida, Texas și din alte stare americane. Unii oficiali spun că acesta este motivul pentru care decesele cu Covid-19 au scăzut, deoarece virusul este mai fatal în rândul pacienților mai în vârstă. Cu toate acestea, mai mulți oficiali din domeniul sănătății, inclusiv consilierul pentru sănătate la Casa Albă, Dr. Anthony Fauci, au avertizat că decesele vor crește în timp, mai ales că pacienții mai tineri infectează persoanele mai în vârstă și mai vulnerabile.

În acest context, la rândul său, Tedros a remarcat că, la șase luni de la momentul în care China alerta în premieră OMS cu privire la o nouă infecție respiratorie, a fost spart un nou prag psihologic în ceea ce privește bilanțul pandemiei de coronavirus: peste 10 milioane de cazuri confirmate de COVID-19 și 500.000 de decese.

 

Un nou virus cu potențial pandemic, descoperit în China

 

Anunțul făcut de conducerea OMS are loc în contextul în care un nou virus gripal, cu potențialul de a deveni pandemic, a fost identificat la porcii din China.

Oamenii de știință din China spun că virusul are „toate caracteristicile” pentru a putea suferi noi mutații, astfel putând fi transmis cu ușurință de la o persoană la alta, răspândindu-se la nivel global.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   COVID-19