Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nou record mondial: Trei păsări au zburat non stop 6.000 de km, din Suedia în Africa

Nou record mondial: Trei păsări au zburat non stop 6.000 de km, din Suedia în Africa

Trei păsări suedeze au parcurs fără oprire o distanţa de 6.000 de km, între Suedia şi vestul Africii, stabilind un nou record la zborul pe distanţe lungi. Păsările au zburat cu o viteză medie de 70 de km/h, date care au fost prezentate într-un  studiu al Universităţii Lund.

"Este un fel de record mondial", a declarat profesorul de ecologie Åke Lindström din cadrul Lund University, citat de green-report.ro.

Păsările, care fac parte din specia Becatina Mare, şi-au început migraţia de toamnă în august 2009 de la lacul Ånnsjön, iar în călătoria lor  de douăzzile şi jumătate, au străbătut jumătate din Suedia, apoi Europa, deşertul Sahara şi s-au oprit în Nigeria, în vestul Africii.

Cercetătorii care au urmărit păsările spun că nu mai există un caz asemănător şi sunt de părere că păsărilor le-a fost frică de atacurile eventualilor prădători.

Zburătoarele au făcut un popas în Nigeria, după care şi-au continuat călătoria spre pădurile tropicale din Congo, unde au stat 6-7 săptămâni şi au pornit înapoi spre Suedia. De această dată s-au oprit în Balcani.

Citeşte mai multe despre:   record mondial,   zbor,   Suedia,   Africa