Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noua Zeelandă își concediază ofițerii vamali care au refuzat să se vaccineze anti-COVID-19

Noua Zeelandă își concediază ofițerii vamali care au refuzat să se vaccineze anti-COVID-19

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Mai 2021, 14:00
Noua Zeelandă își concediază ofițerii vamali care au refuzat să se vaccineze anti-COVID-19 foto simbol: Hepta.ro / foto: Hepta.ro / DPA Images / Allison Dinner Externe

Noua Zeelandă a concediat până acum nouă ofițeri vamali care au refuzat să se vaccineze anti-COVID-19. 

În februarie, premierul Jacinda Ardern a anunțat că vaccinarea nu va deveni obligatorie pentru personalul din prima linie, dar cei care refuză vor fi mutați pe alte posturi. 

 

Noua Zeelandă concediază ofițerii vamali care nu s-au vaccinat anticoronavirus

 

Cei nouă ofițeri vamali au fost concediați deoarece pentru ei pur și simplu nu s-au găsit alte poziții în care să fie mutați, informează The Guardian.

Sindicatele s-au pronunțat împotriva vaccinării obligatorii și au insistat că personalul nevaccinat „ar trebui redistribuit, iar drepturile lor de muncă trebuie protejate”.

Agenția vamală a căutat opțiuni de redistribuire a celor nouă în cadrul serviciului public mai larg, dar tot nu a găsit.

Guvernul Ardern a dispus ca toate persoanele care lucrează în zona de frontieră cu risc ridicat să fie vaccinate până la data de 1 mai. Până acum, circa 95% din personalul vamal din prima linie a primit prima doză, iar 85% și rapelul.