Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe S-A AFLAT! 'PLOAIA de METEORIŢI' de deasupra Noii Zeelande era de fapt un satelit militar rusesc care ardea (VIDEO)

S-A AFLAT! 'PLOAIA de METEORIŢI' de deasupra Noii Zeelande era de fapt un satelit militar rusesc care ardea (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 10 Ian 2019, 17:46
S-A AFLAT! 'PLOAIA de METEORIŢI' de deasupra Noii Zeelande era de fapt un satelit militar rusesc care ardea (VIDEO) Foto: captură Youtube Externe

Misterul "ploii de meteoriţi" de sâmbătă din Noua Zeelandă a fost elucidat. Rusia a confirmat că "mingea de foc" apărută pe cerul din Mount Maunganui era de fapt unul dintre sateliții săi militari, care a ars în timp ce reintra în atmosferă, informează The Guardian

Traiectoria dramatică a satelitului arzând a fost surprinsă de camerele TV de la un meci de cricket dintre Noua Zeelandă și Sri Lanka. Comentatorul partidei a crezut că era vorba de o "ploaie de meteoriți".

Forțele Aerospațiale ale Rusiei au transmis că satelitul de avertizare timpurie a lansărilor de rachete Kosmos 2430, conceput să detecteze lansările balistice intercontinentale, a fost ghidat să iasă de pe orbită ca parte a unei operațiuni planificate sâmbătă.

"Satelitul a ars complet în atmosfera densă de deasupra oceanului Atlantic, la o înălțime de aproximativ 100 kilometri", au anunţat Forțele Aerospațiale, precizând că reintrarea în atmosferă a fost sub control tot timpul.

Ruşii susţin că satelitul, lansat în 2007 ca parte a sistemului de detecție ”Oko”, nu mai era operațional din 2012. 

Rusia se află în prezent într-un proces de înlocuire a sistemului din epoca sovietică cu avansaţii sateliți de supraveghere a rachetelor "Tundra". Primul satelit Tundra a fost lansat pe orbită de Rusia în 2015.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

(Sursa video: Guardian News / Youtube)
 Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   Noua Zeelanda,   Rusia,   Mount Maunganui,   Kosmos 2430