Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noul premier al Australiei își deconta participarea la competiții sportive sau la nunți, lucru pe care îl consideră ”perfect legitim”

Noul premier al Australiei își deconta participarea la competiții sportive sau la nunți, lucru pe care îl consideră ”perfect legitim”

Noul premier australian se confruntă cu un scandal în creștere după ce și-a decontat participarea la competitți sportive sau la nunți ale colegilor săi.

Tony Abbot promitea, în septembrie, când a ajuns la putere, că guvernul său nu va cheltui ”mai mult decât își permite”, citează AFP.

Săptămâna trecută, însă, liderul conservator a fost nevoit să ramburseze 1.700 de dolari australieni (1.183 euro) pe care îi decontase pentru deplasarea la două nunți, în 2006. De asemenea, Abbot solicitase și decontarea a 1.300 AUD pentru cheltuilelile efectuate în timpul unei competiții sportive de triatlon.

Abbott, care a fost deputat înainte de a fi premier, solicita decontarea, în fiecare an, a cheltuielilor de transport pentru participarea la o cursă caritabilă de 1.000 km de-a lungul Australiei rurale.

Acesta s-a apărat marți, afirmând că este "perfect legitim" ca cetățenii să plătească pentru participarea sa la evenimente caritabile și sportive.

Citeşte mai multe despre:   Australia