Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Număr record de imigranți: Poliția federală germană a anunțat sosirea a peste 2.000 de refugiați în ultimele 24 de ore

Număr record de imigranți: Poliția federală germană a anunțat sosirea a peste 2.000 de refugiați în ultimele 24 de ore

Un articol de: - 01 Sep 2015, 16:28
Foto: economica.net Externe

Poliția federală germană a anunțat un număr record de la începutul crizei imigranților ilegali, în ultimele 24 de ore sosind în gările din Bavaria 2.200 de refugiați care au trecut anterior granița cu Austria, transmite AFP, citată de Agerpres.

Germania se așteaptă să primească anul acesta aproximativ 800.000 de cereri de azil din partea unor astfel de refugiați veniți din afara Europei, dar și a multora din Balcani.

În această situație, guvernul de la Berlin intenționează să intensifice repatrierea refugiaților a căror cerere de azil nu poate fi justificată de războaie sau de represiuni politice, cum sunt cei proveniți din țările grupate în așa-numita zonă a Balcanilor Occidentali, și să acorde în schimb atenție celor care vin din zone de conflict, cum este cazul sirienilor.

Între timp, Germania a readus în discuție controversata propunere a repartizării refugiaților prin cote obligatorii, deși aceasta nu a întrunit suficient sprijin în cadrului Consiliului European din luna iunie, liderii europeni convenind în schimb ca statele lor să preia în mod ”voluntar” 60.000 de refugiați în următorii doi ani.

În același context, cancelarul german Angela Merkel a cerut o ”redistribuire echitabilă” a refugiaților, făcând aluzie la faptul că în caz contrar s-ar putea pune în discuție menținerea spațiului Schengen.

Citeşte mai multe despre:   Consiliul European,   Spaţiul Schengen,   Angela Merkel
 
Loading...