Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Numărul celor care susțin reforma sistemului sanitar propusă de Barack Obama a crescut, însă proiectul continuă să fie „nepopular”

Numărul celor care susțin reforma sistemului sanitar propusă de Barack Obama a crescut, însă proiectul continuă să fie „nepopular”

Numărul celor care susțin proiectul de reformă a sistemului sanitar propus de Barack Obama a crescut după ce Curtea Supremă și-a exprimat susținerea pentru planul președintelui american, potrivit Reuters.

În ciuda acestui fapt, cei mai mulți americani s-au declarat împotriva reformei sanitare, potrivit sondajului Reuters-Ipsos dat publicității duminică.

Sondajul online arată că reforma propusă de Obama a început să caștige simpatia republicanilor, dar și mai important, a independenților. Votul celor din urmă joacă un rol crucial pentru câștigarea alegerilor programate pentru data de 6 noiembrie.

După ce joi Curtea Supremă a stabilit că noua lege este contituțională, procentul celor indeciși care sunt așteptați la vot în noiembrie și care susțin reforma sistemului sanitar în forma actuală a crescut la 38%.

„Acest fapt reprezintă o victorie pentru Obama. Este vorba de propunerea lui. Nimeni nu are nicio îndoială că planul îi aparține.” a declarat Julia Clark, vice-președinte Ipsos Public Affairs.

„Este ‘copilul’ lui. A fost etichetată la propriu ca ‘Obamacare’ și poate că este în avantajul său, acum că victoria plutește în aer.”, a mai spus aceasta.

Cu toate că republicanii se opun în continuare reformei, numărul acestora a scăzut de la 86% la 81% după ce legea ce extinde numărul celor ce vor avea acces la asistență medicală a fost declarată constituțională.

Un număr de 991 de americani au luat parte la sondajul de opinie, marja de eroare fiind de 3,6%.

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   Reuters,   proiect de lege,   reforma