Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Numărul deceselor cauzate de COVID-19 s-ar putea dubla în SUA, spun experții. Milioane de americani au ignorat avertismentele în contextul Zilei Recunoștinței

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 s-ar putea dubla în SUA, spun experții. Milioane de americani au ignorat avertismentele în contextul Zilei Recunoștinței

Un articol de: George Lupu - 26 Noi 2020, 11:17
Numărul deceselor cauzate de COVID-19 s-ar putea dubla în SUA, spun experții. Milioane de americani au ignorat avertismentele în contextul Zilei Recunoștinței foto: Pixabay Externe

SUA este cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus. Cu toate acestea situația s-ar putea înrăutăți în perioada următoare. Decesele zilnice cauzate de Covid-19 se vor dubla în curând, potrivti experților citați de CNN, în contextul adunărilor tradiționale americane de Ziua Recunoștinței.

 

Ziua Recunoștinței ar putea duce la dublarea deceselor cauzate de COVID-19 în SUA

 

Ziua Recunoștinței în acest an vine într-un moment critic în bătălia SUA împotriva Covid-19. Pandemia deja afectează multe comunități americane, iar experții se tem că serbările și adunările tradiționale se vor traduce în câteva săptămâni într-o creștere accelerată a cazurilor de coronavirus.

În fiecare zi, începând cu 3 noiembrie, au fost raportate peste 100.000 de infecții noi în SUA. În fiecare zi, timp de mai mult de două săptămâni, spitalizările au atins un alt record național. Și în fiecare zi, sute de americani mor din cauza virusului, atât marți, cât și miercuri, înregistrând un număr zilnic de morți de peste 2.100. Numerele devastatoare nu dau semne de încetinire a pandemiei. Un expert prezice că decesele zilnice se vor dubla în doar câteva zile.

"Când te uiți la persoanele care sunt spitalizate astăzi, au fost infectate acum două săptămâni, poate mai mult. Deci, durează aproximativ cinci până la șapte zile pentru a deveni simptomatic", a spus dr. Jonathan Reiner, profesor de medicină la Universitatea George Washington.

"De obicei, este nevoie de aproximativ încă o săptămână pentru a fi suficient de bolnav pentru a fi internat în spital, astfel încât acestea sunt cel puțin două săptămâni, și apoi durează de obicei încă o săptămână pentru ca oamenii să cedeze bolii."

"Mă aștept ca rata zilnică a mortalității să se dubleze în următoarele 10 zile", a spus el. "Vom vedea aproape 4.000 de decese pe zi."

Peste 262.100 de oameni au murit în SUA de la începutul pandemiei. O prognoză de ansamblu publicată de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor proiectează miercuri că aproape încă 60.000 ar putea să își piardă viața în următoarele trei săptămâni și jumătate.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Odată cu adâncirea pandemiei Covid-19, liderii locali și de stat au făcut încercări de ultimă oră toată săptămâna pentru a transmite avertismentul americanilor: nu optați pentru sărbătorile tradiționale de Ziua Recunoștinței în acest an sau lucrurile s-ar putea agrava.

 

Avertismentele transmise de autoritățile americane

 

Au fost trimise alerte telefonice în Pennsylvania și părți din Georgia, îndemnând rezidenții să rămână în siguranță în timpul vacanței. Oficialii din New Orleans au trimis rezidenților un mesaj de avertizare pentru a sărbători Ziua Recunoștinței în propria gospodărie.

Avertismente similare au apărut în cursul săptămânii trecute de la oficiali din aproape fiecare stat. Și experții au avertizat ce se poate întâmpla în următoarele săptămâni dacă americanii nu țin cont de îndrumare.

"Într-o săptămână, mai probabil două săptămâni, vom vedea o creștere după o creștere", a spus Schaffner. „Suntem într-o perioadă grea”.

Pentru a preveni acest lucru, CDC i-a îndemnat pe americani săptămâna trecută să evite călătoriile pentru sărbători. Mulți și-au schimbat planurile, a arătat un nou sondaj. Dar milioane nu au făcut-o.

Aproximativ 4,8 milioane de persoane s-au deplasat cu avioanele de pasageri de la avertismentul CDC, peste 900.000 trecând marți prin securitatea aeroporturilor din țară, a declarat Administrația pentru securitatea transporturilor.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Ziua Recunostintei,   SUA