Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile europene l-a depășit pe cel din țările non-UE pentru prima dată după opt ani

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile europene l-a depășit pe cel din țările non-UE pentru prima dată după opt ani

Un articol de: - 01 Dec 2014, 14:03
Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile europene l-a depășit pe cel din țările non-UE pentru prima dată după opt ani Foto: airport-business.com Externe
Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile europene în octombrie a crescut cu 5,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, se arată într-un raport al asociaţiei ACI Europe privind traficul de pasageri de pe 205 de aeroporturi de pe continent.

În plus, avansul raportat de aeroporturile din statele UE depăşesc creşterea din ţările din afara Uniunii pentru prima dată în ultimii 8 ani.

Traficul de pasageri pe aeroporturile din UE a crescut cu 5,6% în octombrie, faţă de o creştere de 5,1% înregistrată pe aeroporturile din ţările non-UE, inclusiv în Islanda, Norvegia, Rusia, Elveţia şi Turcia, potrivit documentului citat.

"Traficul de pe aeroporturile din UE l-a depăşit pe cel din aeroporturile din statele non-UE pentru prima dată din 2006.", a declarat directorul general al ACI Europe, Olivier Jankovec.

În ceea ce priveşte traficul de mărfuri pe aeroporturile europene, acesta a crescut cu 3,1% în octombrie, potrivit raportului.