Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nuntă din "motive umanitare": Un preot francez a încălcat o lege veche de aproape 3 secole privind mariajul

Nuntă din "motive umanitare": Un preot francez a încălcat o lege veche de aproape 3 secole privind mariajul

Un articol de: - 13 Iul 2016, 14:33
Nuntă din "motive umanitare": Un preot francez a încălcat o lege veche de aproape 3 secole privind mariajul Externe

Un preot de la abația Biarritz din Franța a încălcat o lege ce există încă din perioada Revoluției Franceze care interzice efectuarea unei căsătorii religioase fără obținerea în prealabil a unui act civil privind uniunea. Acest lucru este interzis și de codul penal francez.

Preotul în caz s-a apărat privind încălcarea legii afirmând că a oficiat ceremonia din "motive umanitare", femeia suferind de cancer în fază terminală și chiar aceasta a decedat la 2 zile de la nunta ce a avut loc pe 14 iunie.

"Eram pus în faza unor cereri constante din partea credincioșilor, era clar că trebuia să ajung aici. Ceea ce a făcut ceremonia excepțională este că, având în vedere boala care a învins, zilele acesteia erau numărate. Era dorința ei de a se uni în fața lui Dumnezeu cu câteva zile înainte de a muri" a explicat preotul conform Le Figaro.

Acesta riscă acum o pedeapsă de până la 6 luni de închisoare și amendă de 7500 de euro pentru încălcarea unei legi ce există încă din perioada Revoluției Franceze și a Constituției din 1791, care a stabilit clar necesitatea căsătoriei atât civile cât și religioase.

Citeşte mai multe despre:   Franta\