Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nuntă la guvern: Flashmob-ul ”Colaci pentru socrul mare”, un protest inedit al tinerilor din Moldova (FOTO, VIDEO) 

Nuntă la guvern: Flashmob-ul ”Colaci pentru socrul mare”, un protest inedit al tinerilor din Moldova (FOTO, VIDEO) 

Un articol de: George Lupu - 04 Sep 2020, 12:24
Nuntă la guvern: Flashmob-ul ”Colaci pentru socrul mare”, un protest inedit al tinerilor din Moldova (FOTO, VIDEO)  Galerie foto (3) Externe

Protest cu colaci și muzică la Chișinău. În fața Guvernului din Republica Moldova a răsunat joi tradiționalul marș de nuntă și au fost aduși „colaci pentru socrul mare, Ion Chicu”. Acțiunea organizată de un grup de tineri vine după ce pe 28 august premierul ar fi făcut nuntă fiului său, încălcând regulile impuse din cauza pandemiei, potrivit jurnal.md.

Cu colaci în mâini și pe acordurile marșului tradițional care se cântă la orice nuntă din Moldova, Tinerii din Partidul Acțiune și Solidaritate au organizat un flashmob, intitulat „Colaci pentru socrul mare, Ion Chicu”.

„Nuntașii” nu au fost lăsați să intre în incinta Guvernului ca să înmâneze colacii premierului, fiind opriți de către serviciul de pază. Protestatarii au  lăsat un colac chiar pe pragul Guvernului, plocon pentru premier, cu mesajul să ia în serios pandemia, să lase nunțile și să se apuce de treabă.

„Oamenii așteaptă cel puțin scuze publice, dacă nu demisia. Această nuntă a fost un simbol al aroganței și al lipsei de bun simț”, a declarat deputatul PAS Radu Marian.

Pe 28 august într-o vilă de lux, premierul Ion Chicu a organizat nunta fiului său, fapt ce a stârnit indignarea multor cetățeni. După mai multe zile de tăcere, Chicu a confirmat că a organizat o petrecere cu prilejul căsătoriei fiului său, dar susține că nu a fost vorba de o nuntă și că ar fi fost respectate toate restricțiile impuse de lege.

”Într-adevăr pe 28 august a fost organizat un eveniment, o masă de sărbătoare. Fiul meu s-a căsătorit în 2019. În septembrie 2019 a fost încheiat și un contract cu un local din parcul Valea Trandafirilor, pentru ca pe 30 august să avem nuntă. La sfârșitul lui iunie, la insistența mea, nunta a fost amânată, apoi anulată. Oricum copiii au vrut să-și oficializeze căsătoria și cu această ocazie, cu cei mai apropiați oameni, pe 28 august, am organizat o masă. Deci nu este nuntă nici după formă, nici după conținut”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Și președintele Igor Dodon i-a luat apărarea premierului declrarând că a acercetat situația și, într-adevăr nu a fost o nuntă, ci o petrecere cu până în 50 de persoane.

Flashmob-ul ”Colaci pentru socrul mare”Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

„Colaci pentru socrul mare, Ion Chicu”

Vă invităm să urmăriți flashmobul „Colaci pentru socrul mare, Ion Chicu” organizat de PAS Youth la Guvern.

Publicată de Partidul Acțiune și Solidaritate pe Joi, 3 septembrie 2020

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova