Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O asistentă din Australia denunţă condiţiile "inumane"" de la un centru de detenţie pentru imigranţi

O asistentă din Australia denunţă condiţiile "inumane"" de la un centru de detenţie pentru imigranţi

Un articol de: - 11 Sep 2015, 18:45
O asistentă din Australia denunţă condiţiile "inumane"" de la un centru de detenţie pentru imigranţi Foto: stirileprotv.ro Externe

O asistentă australiană a decis să vorbească în public despre condițiile "inumane" dintr-un centru de detenție pentru imigranți, gestionat de Australia în Nauru.

Alanna Maycock a oscilat până să decidă dacă divulgă sau nu informațiile, ținând cont de faptul că persoanele care divulgă informații neautorizate riscă pedepse de până la doi ani de închisoare, scrie Mediafax.

Maycock coordonează o o clinică pentru copii refugiaţi la Spitalul pediatric Westmead din Sydney, a fost şocată de condiţiile de la tabăra din Nauru, pe care a vizitat-o în decembrie și a povestit că a văzut o fetiţă care a încercat să se spânzure.

"Am văzut un bărbat bătut la centrul medical, iar angajaţii şi paznicii stăteau şi se uitau. Am fost singura care a încercat să ajute. Oamenii de acolo sunt strigaţi după numere, nu după nume.
Supraveghetorii spuneau că sunt prea mulţi Mohammad. (...) Oamenii ţinuţi în aceste tabere sunt dezumanizaţi, ceea ce face uşor ca personalul să-i trateze inuman", a spus femeia.

 Ea s-a alăturat altor 40 de medici, asistente, profesori şi angajaţi sociali care au lucrat în tabere şi au semnat o scrisoare deschisă adresată Guvernului, în care afirmau că nu vor fi reduşi la tăcere de noua lege.

Citeşte mai multe despre:   Australia