Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "O Barbie vintage - ambasador la Vatican". Lelia Munteanu critică intenția lui Trump de a trimite la Sfântul Scaun pe soția unui aliat politic

"O Barbie vintage - ambasador la Vatican". Lelia Munteanu critică intenția lui Trump de a trimite la Sfântul Scaun pe soția unui aliat politic

Un articol de: - 07 Mai 2017, 15:47
Externe

Donald Trump va efectua pe 24 mai o vizită oficială la Vatican și va avea o întrevedere cu Papa Francisc, întrevedere ce va fi atent monitorizată de întreaga lume pentru a vedea subiectele discutate și declarațiile de la final.

Întrevederea vine cu ocazia participării lui Trump la summitul G7 de la Taormina și la summitul NATO de la Bruxelles și în contextul în care președintele american mai efectuează două vizite oficiale în Arabia Saudită și Israel. Cele trei destinații nu sunt o simplă coincidență spune jurnalista Lelia Munteanu care remarcă faptul că Trump unește cele trei mari religii monoteiste: islam, iudaism și creștinism.

Însă Lelia Munteanu critică puternic faptul că Trump intenționează să o trimită ca ambasador la Vatican pe Callista Gingrich, treia soţie a lui Newt Gingrich care l-a susținut puternic în campania electorală.

"Deocamdată, ambasada Statelor Unite la Sfântul Scaun e condusă de un însărcinat cu afaceri. În zilele care mai rămân până la vizita lui Trump, e posibil şi de dorit să fie numit un ambasador. Numele cel mai vehiculat, din păcate (Arnold Schwarzenegger , catolic şi ecologist, care s-a aflat la un moment dat pe o listă scurtă, iese din discuţie, fiindcă n-a votat cu cine trebuie): Callista Gingrich, a treia soţie a lui Newt Gingrich, fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, fost candidat la preşedinţie în 2012. Pentru susţinerea din campania electorală, Trump ar putea să-l răsplătească şi altfel decât trimiţându-i soţia la Vatican, doar pentru că doamna – o Barbie vintage - cântă în corul catedralei şi suflă iscusit în cornul francez", scrie jurnalista în Gândul.

Jurnalista atrage atenția că viitorul ambasador va avea atribuțiuni importante și mesaje importante de transmis pentru care este necesar prezența unui diplomat de carieră cu experiență diplomatică bogată.

Citeşte mai multe despre:   Vatican,   ambasador,   Donald Trump,   Statele Unite
 
Loading...