Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O bătrână de 86 de ani, din Rusia, a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a reușit să cucerească vârful Kilimanjaro (VIDEO)

O bătrână de 86 de ani, din Rusia, a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a reușit să cucerească vârful Kilimanjaro (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 02 Ian 2016, 19:56
O bătrână de 86 de ani, din Rusia, a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a reușit să cucerească vârful Kilimanjaro (VIDEO) Foto: rt.com Externe

Reuşită de excepţie pentru o bătrână de 86 de ani din Rusia. Ea a cucerit muntele Kilimanjaro, intrând astfel în Cartea Recordurilor. Urcuşul a fost dificil. Pe traseu, femeia s-a confruntat cu probleme de sănătate, iar vremea i-a fost potrivnică, informează rt.com. N-a luat însă niciun moment în considerare varianta de a renunţa, iar odată ajunsă în vârf, a sărbătorit victoria cu un dans special.

După zile în şir de urcuş dificil, Angela Vorobyeva a putut sărbători în voie una dintre cele mai mari reuşite ale vieţii sale. Rusoaica a uimit lumea întreagă cu voinţa şi dârzenia sa, calităţi ce au ajutat-o să cucerească muntele Kilimanjaro la vârsta de 86 de ani.

A cucerit Kilimanjaro la 86 de ani


Nimic n-a făcut-o să renunţe la visul său de a ajunge în vârful muntelui aflat pe continentul african. Nici problemele de sănătate care au apărut pe traseu şi nici vremea aspră de care a avut parte în excursie.

Femeia a povestit că în prima zi a fost nevoită să traverseze o pădure, iar imediat după, au durut-o foarte rău urechile. Suferinţa a persistat zile întregi. Şi vremea a fost una capricioasă, cu episoade de soare puternic şi ploi torenţiale, care i-au făcut urcuşul extrem de anevoios. În ciuda acestor dificultăţi, femeia nu şi-a pus niciun moment problema să renunţe.

Angela Vorobyeva a fost dintotdeauna pasionată de călătorii şi a vizitat mai multe state în ultimii 50 de ani. Prima excursie a avut-o în Polonia şi Germania. Au urmat apoi şi alte ţări europene, dar şi destinaţii exotice precum Capul Bunei Speranţe, în sudul Africii, Mauritius sau Fiji.

Cât despre recordul înregistrat în Cartea Recordurilor drept cea mai bătrână turistă care a cucerit Kilimanjaro, Vorobyeva susţine că nu acesta a fost scopul ei. Femeia a explicat că nu şi-a dorit să doboare vreun record, ci doar să ajungă în vârful muntelui.

Citeşte mai multe despre:   batrani,   Rusia,   Cartea Recordurilor