Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O capsulă a timpului cu documente naziste în perfectă stare a fost descoperită de cercetătorii polonezi (VIDEO, FOTO)

O capsulă a timpului cu documente naziste în perfectă stare a fost descoperită de cercetătorii polonezi (VIDEO, FOTO)

Un articol de: - 19 Sep 2016, 13:00
O capsulă a timpului cu documente naziste în perfectă stare a fost descoperită de cercetătorii polonezi (VIDEO, FOTO) Foto: dailymail.co.uk Externe

Arheologii polonezi au descoperit o capsulă a timpului îngropată sub straturi groase de beton, sub o fostă școală de educare și antrenare a muncitorilor și ofițerilor naziștilor. Cutia, îngropată pe 22 aprilie 1934,  avea rolul de a păstra în condiții bune mai multe obiecte, care să fie văzute de generațiile viitoare.

Cercetătorii au găsit în capsulă, un cilindru de culoare neagră, mai multe fotografii, ziare și documente din perioada în care Germania era condusă de naziști, precum și două copii ale lucrării Mein Kampf, în care Hitler a descris ideologia și convingerile sale rasiste. De asemenea, în capsulă a mai fost descoperită și o scrisoare adresată celor ce aveau să o descopere în viitor, notează ynetnews.com.

O capsulă a timpului cu documente naziste în perfectă stare a fost descoperită de cercetătorii polonezi

Cercetătorii știau de zeci de ani de existatența acestei cutii, dar până acum nu au putut ajunge la ea din cauza unui proces extrem de complex de excavare, ce presupunea distrugerea unor straturi groase de beton și evitarea unor mine ”plantate” de naziști. Aceștia au precizat că materialele descoperite sunt în condiție excelentă.

Foto: dailymail.co.uk

Foto: dailymail.co.ukBOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Foto: dailymail.co.uk

Foto: dailymail.co.uk

Foto: dailymail.co.uk

Foto: dailymail.co.uk

 

Citeşte mai multe despre:   Polonia,   Hitler