Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O femeie de 117 ani este cea mai vârstnică persoană din Europa care s-a vindecat de coronavirus

O femeie de 117 ani este cea mai vârstnică persoană din Europa care s-a vindecat de coronavirus

Un articol de: Irina Mina - 10 Feb 2021, 00:00
O femeie de 117 ani este cea mai vârstnică persoană din Europa care s-a vindecat de coronavirus Foto: pixabay.com Externe

O călugăriță franceză este cea mai vârstnică persoană din Europa care s-a vindecat de coronavirus într-un azil de bătrâni din sudul Franței și va sărbători 117 ani în această săptămână.

Sora Andrée, născută Lucile Randon în 1904, a fost testată pozitiv pentru coronavirus luna trecută la casa Sainte-Catherine Labouré de lângă Toulon, unde 81 din cei 88 de rezidenți au contractat virusul - dintre care 10 au murit.

Călugărița, care va sărbători joi cea de-a 117-a aniversare, a fost raportată că nu a suferit niciun simptom Covid-19, dar a rămas izolată în camera ei, incapabilă să se amestece cu alți rezidenți sau să asiste la masă. Personalul căminelor de îngrijire medicală le-a spus reporterilor că singura ei plângere fusese „singurătatea”, scrie theguardian.com.

Ea a declarat pentru ziarul Var-Matin: „Nici nu mi-am dat seama că o am”.

David Tavella, purtătorul de cuvânt al azilului de bătrâni, a declarat ziarului că femeia nu și-a arătat nici o teamă de virus.

„Nu m-a întrebat despre sănătatea ei, ci despre rutina ei. Voia să știe, de exemplu, dacă orele de masă și de culcare aveau să se schimbe. Nu s-a temut de boală, de fapt era mai îngrijorată de ceilalți rezidenți ”, a spus Tavella.

Întrebată dacă i-a fost frică să aibă virusul, călugărița i-a spus televiziunii franceze BFM: „Nu, nu mi-a fost frică pentru că nu mi-a fost frică să mor ... Sunt fericită să fiu cu tine, dar aș vrea să fiu în altă parte – alături de fratele meu mai mare și de bunicul și bunica mea. ”

Tavella a spus că Andrée așteaptă cu nerăbdare să-și sărbătorească ziua de naștere joi - cu un grup mai mic de rezidenți decât de obicei, din cauza riscului de infecție cu coronavirus . „A avut mare noroc”, a adăugat el.

Andrée, care este orbă și în scaun cu rotile, a lucrat ca guvernator și tutore înainte de a intra într-o mănăstire în 1944, la 40 de ani. Se află în case de bătrâni din 1979 și în casa din Toulon din 2009.Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții anti-COVID-19

Călugărița, care s-a născut la 11 februarie 1904, este a doua cea mai în vârstă persoană din lume, conform listei clasamentelor supercentenare mondiale a Gerontology Research Group (GRG). Cea mai în vârstă este japoneza Kane Tanaka, care a împlinit 118 ani pe 2 ianuarie. Toate cele 20 de persoane în vârstă din lista GRG sunt toate femei.

Anul trecut, Andrée a spus că habar nu avea cum trăise atât de mult. „Habar n-am care este secretul. Numai Dumnezeu poate răspunde la această întrebare ”, a declarat ea pentru radioul francez.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus