Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O femeie din Republica Moldova, care se află în Italia, a fost infectată cu coronavirus

O femeie din Republica Moldova, care se află în Italia, a fost infectată cu coronavirus

Un articol de: George Lupu - 28 Feb 2020, 17:54
Externe

O femeie din Republica Moldova aflată în Italia a fost infectată cu coronavirus, anunță Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău. Probele au fost prelevate acum două zile, după ce femeia a intrat în contact cu o italiancă infectată.

Totodată, autoritățile de la Chișinău informează că unei alte femei din Republica Moldova i s-au prelevat probe pentru testare, rezultate urmând să apară în câteva zile.

Starea de sănătate a celor doua persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară.  

"În prezent, Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autoritățile italiene cu atribuții în gestionarea situației privind coronavirusul. În momentul de față, Misiunile Diplomatice din peninsulă au informat despre rezultatul pozitiv al testului prelevat în urmă cu 2 zile de la doamna, cetățean al Republicii Moldova, care intrase anterior în contact cu o persoană infectată cu virusul COVID-19. Celei de-a doua persoane, care s-a aflat în contact cu cetățeana italiană infectată i s-au prelevat probe pentru testare, urmând ca în următoarele zile să parvină și rezultatul analizelor.     Starea de sănătate a celor doua persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară", se arată în comunicatul Ministerului.

Dircetorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a anunțat joi seară că nu sunt cazuri confirmate de infectare pe teritoriul Republicii Moldova și a făcut apel la calm: „În Republica  Moldova panica o ia razna înaintea tuturor lucrurilor logice. Lumea trebuie să înțeleagă că panica este un element nedorit”, a spus Nicolae Furtună, citat de IPN.

Bilanțul la nivel mondial al cazurilor de infectare cu noul coronavirus (COVID-19) a ajuns vineri la 83 000, iar al deceselor, la 2800. 

În Italia, țara europeană cea mai afectată, erau cunoscute vineri 650 de cazuri de infectare și 15 decese.  De asemenea în România, au fost anunțate două cazuri noi de infectare cu coronavirus. 

Primul este un bărbat de 45 de ani din Maramureș, care primește tratament simptomatic. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al doilea caz e o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. 

 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Chisinau