Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O gravură pierdută, veche de 500 de ani, a fost cumpărată de la un târg de vechituri pentru doar câțiva euro (FOTO)

O gravură pierdută, veche de 500 de ani, a fost cumpărată de la un târg de vechituri pentru doar câțiva euro (FOTO)

Un articol de: - 08 Aug 2016, 17:44
O gravură pierdută, veche de 500 de ani, a fost cumpărată de la un târg de vechituri pentru doar câțiva euro (FOTO) Foto:bbc.com Externe

O operă de artă veche de 500 de ani aparținând artistului renascentist german Albrecht Durer a fost găsită după mult timp într-un târg de vechituri din Franța, acolo unde era scoasă la vânzare pentru doar câțiva euro, informează The Telegraph.

Capodopera a fost văzută de un colecționar de artă francez, arheolog ieșit la pensie, căruia nu i-a venit să creadă când a luat-o pentru o sumă infimă. Când a văzut pe spatele acesteia ștampila unui muzeu german, colecționarul a decis să o returneze sub forma unei donații anonime.

Gravura lipsește de la finele celui de-al Doilea Război mondial. Numită ”Maria, încoronată de un înger”, ea datează din 1520 și se află ”într-o condiție foarte bună”, a declarat expertul Anette Frankenberger pentru AFP. Se pare că aceasta a fost ținută învelită în hârtie, fapt ce a ajutat-o să se păstreze.

Foto: theguardian.com

Colecționarul francez, care a ales să-și păstreze anonimatul, a venit ”personal, alături de soția lui”, pentru a returna opera de artă.

Fostul arheolog a găsit gravura la un stand dintr-un târg de vechituri din Sarrebourg, un mic orășel din nord-estul Franței, aproape de Strasbourg și de frontiera cu Germania. Anterior, aceasta a mai aparținut primarului adjunct al orașului.

Rămâne un mister unde s-a mai aflat aceasta vreme de 70 de ani.

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...