Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O lebădă aparținând Reginei Elisabeta a II-a, gătită pe grătar, în apropiere de Castelul Windsor (FOTO)

O lebădă aparținând Reginei Elisabeta a II-a, gătită pe grătar, în apropiere de Castelul Windsor (FOTO)

Una dintre lebedele reginei Elisabeta a II-a a fost găsită pe grătar, iar resturile sale au fost lăsate în apropiere de Castelul Windsor, relatează Daily Mail.

Pasărea a fost măcelărită și jupuită de carne înainte ca oasele sale să fie aruncate pe insula Bath, în apropiere de râu.

Wendy Hermon care face parte din fundația de caritate Swan Lifeline care îngrijește păsările rănite sau bolnave, a spus că a făcut macabra scenă duminică după-amiază.

Era doar o carcasă, totul era ars. Am putut observa că oricine a făcut asta i-a smuls pieptul”, a declarat Hermon.

Mi s-a făcut rău când am văzut-o. Cum poate cineva să facă asta și să o lase acolo unde a lăsat-o? Aș fi fost devastată dacă aș fi mers pe acolo cu băiețelul meu iar el ar fi văzut-o”, a mai spus ea.

Toate lebedele sălbatice din Marea Britanie sunt considerate proprietatea Coroanei Regale, iar uciderea uneia este văzută ca o ofensă.


Foto: dailymail.co.uk

Uciderea sau rănirea unei lebede obișnuia să fie considerată trădare pe baza unei legi care datează din secolul 12, atunci când Coroana Regală a pretins dreptul de proprietate asupra păsărilor.  

Cu secole în urmă, carea unei lebede regale era considerată o delicatețe și era servită la baluri.

În prezent, lebedele sunt protejate de legea Wildilfe and Countryside din 1981.

Citeşte mai multe despre:   Regina Elisabeta a II a