Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O mare de deşeuri dinspre Japonia plutește către Coasta de Vest a Statelor Unite

O mare de deşeuri dinspre Japonia plutește către Coasta de Vest a Statelor Unite

O mare de deșeuri a fost luată de ape după cutremurul de pe 11 martie, urmat de tsunami-ul devastator din Japonia, și se îndreaptă spre Coast de Vest a Statelor Unite, informează Daily Mail.

Peste 200.000 de clădiri au fost purtate de valurile enorme ale tsunami-ului care a urmat cutremurului de pe 11 martie.

Potrivit autorităților, valurile au luat pe sus autovehicule, mașini-remorcă, nave răsturante și chiar case întregi, plutind în aer liber pe apă.

Oceanograful american Curtis Ebbesmeyer se aşteaptă ca „picioare încă purtând încălţăminte, nave întregi” şi case să apară pe coasta de Vest a Pacificului în următorii trei ani. Ebbesmeyer a addăugat că se aşteaptă „la ce e mai rău”.

Mii de corpuri neînsuflețite au fost aduse la ţărm de valurile puternice care au urmat dezastrului din Japonia.

Potrivit lui Ebbesmeyer, deşi cea mai mare parte a membrelor omeneşti purtate de ape se va scufunda, picioarele încălţate în pantofi ale victimelor vor pluti.

Membrii flotei a şaptea americane, care au reperat cantitatea extraordinară de gunoi care pluteşte dinspre Japonia, susţin că nu au mai văzut nimic asemănător şi că resturile reprezintă o ameninţare pentru transportul maritim.

Potrivit oamenilor de știință, primele părți din dărâmături vor ajunge pe Coasta de Vest în următorul an, fiind purtate de curenți de-a lungul coastei Californiei, Washington-ului ori Oregon-ului, şi ajungând în Hawaii.

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite,   tsunami,   cutremur