Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O mega-navă chinezească este prima care traversează canalul Panama după ce acesta a fost modernizat (VIDEO)

O mega-navă chinezească este prima care traversează canalul Panama după ce acesta a fost modernizat (VIDEO)

Un articol de: - 28 Iun 2016, 15:27
O mega-navă chinezească este prima care traversează canalul Panama după ce acesta a fost modernizat (VIDEO) Foto: cctv-america.com Externe

Nava de marfă chineză, prima care a navigat prin Canalul Panama extins, duminică, a atras privirile a mii de panamezi care s-au adunat pentru a sărbători inaugurarea, potrivit China Xinhua News.

 „Mii de oameni au așteptat cu entuziasm traversarea navei chineze, care astăzi a atras toate privirile", a scriscotidianul La Estrella sub o poză postată pe site-ul său în timpul relatării evenimentului istoric.

Culoarul mai larg de navigație a fost construit pentru a primi masivele nave Neopanamax. Această navă are 300 de metri în lungime și poate tansporta până la 9.400 TEU.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

„La 4:19 p.m., vasul a ajuns în camera superioară a ecluzei Cocoli, de partea Pacifică, după ce a început traversarea în această dimineață la ecluza Agua Clara, pe partea Atlantică”, a mai scris cotidianul.

canalul Panama a fost modernizat

La începutul inaugurării vasului, președintele panamez Juan Carlos Varela a postat pe Twitter o fotografie a sa pe docuri, salutând vasul. „Sunt onorat pentru a saluta vasul de containere al Cosco Shipping Panama", a scris președintele.

Mai mult, pe cointul său de Twitter au mai apărut și fotografii ale sale făcând schimb de daruri cu președintele Cosco și căpitanul navei, care i-a oferit președintelui o miniatură exactă a replicii vasului.

Datorită lucrărilor de extindere a acestui canal, va fi favorizat comerțul mondial, care se bazează din ce în ce mai mult pe navele mai mari.

Autoritatea Canalului Panama dorește să capteze tot traficul de vase uriașe între Asia și coasta de est a Statelor Unite.

O mega-navă chinezească, prima care traversează canalul Panama după ce acesta a fost modernizat

Cu toate acestea, oficialii canalului sunt îngrijorați din cauza discountului oferit de canalul Suez clienților săi, a spus Ilya Espino de Marotta, vicepreședinte executiv al proiectului de inginerie al extinderii.