Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O navă cu 600 de refugiaţi din Libia s-a scufundat în Mediterană

O navă cu 600 de refugiaţi din Libia s-a scufundat în Mediterană

Un vapor supraaglomerat care avea la bord 600 de refugiaţi din Misrata, Libia, s-a scufundat în apropiere de portul Tripoli, anunţă Daily Mail. Martorii au spus Agenţiei de Refugiaţi ONU că au văzut cadavre ale pasagerilor plutind pe mare, împreună cu părţi din nava avariată.

Trupurile treceau pe lângă oamenii din celelalte bărci, în timp ce îşi croiau cale de scăpare, alături de alţi refugiaţi care au fost văzuţi înotând spre mal.

Acest lucru indică disperarea oamenilor din Libia, pregătiţi să îşi rişte vieţile prin traversarea mării agitate, decât să rămână în statul devastat de revolte.

Situaţia s-a agravat, marţi, când atacurile aeriene ale NATO au zguduit Tripoli cu cel puţin trei explozii într-un interval de trei ore.

Nu este prima dată când o navă care transporta refugiaţi se scufundă, întrucât cel puţin alte trei nave care au plecat din Libia cu sute de refugiaţi, nu au mai fost văzute.

61 de emigranţi ar fi murit la sfârşitul lui martie, când nava care îi transporta a rămas fără combustibil, în drum spre Lampedusa. Majoritatea refugiaţilor au murit de foame şi sete.

Citeşte mai multe despre:   Libia