Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O nouă generație de vaccinuri ar putea fi produsă de Austria, Danemarca și Israel. Ar urma să fie eficientă împotriva noilor tulpini

O nouă generație de vaccinuri ar putea fi produsă de Austria, Danemarca și Israel. Ar urma să fie eficientă împotriva noilor tulpini

Un articol de: George Lupu - 02 Mar 2021, 12:42
O nouă generație de vaccinuri ar putea fi produsă de Austria, Danemarca și Israel. Ar urma să fie eficientă împotriva noilor tulpini foto simbol: Hepta.ro / foto: Hepta.ro / DPA Images / Allison Dinner Externe

Austria va colabora cu Danemarca şi Israelul pentru a produce a doua generaţie de vaccinuri împotriva COVID-19 care să fie eficientă și în cazul noilor tulpini.

 

O nouă generație de vaccinuri COVID-19 ar putea fi produsă de Austria, Danemarca și Israel

 

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat că Austria şi Danemarca vor colabora cu Israelul şi la cercetarea opţiunilor de tratament. Şeful guvernului de la Viena va face săptămâna aceasta o vizită în Israel împreună cu omoloaga sa daneză, Mette Frederiksen, pentru a vedea la faţa locului cum decurge campania de vaccinare rapidă.

Kurz a apreciat că deşi decizia ca vaccinurile să fie achiziţionate de UE pentru toate ţările membre a fost corectă în principiu, Agenţia Europeană pentru Medicamente nu a aprobat vaccinurile suficient de rapid. El a condamnat şi companiile farmaceutice pentru livrările cu întreruperi.

"De aceea trebuie să ne pregătim pentru viitoarele mutaţii şi să nu mai depindem doar de UE pentru producţia vaccinurilor din generaţia a doua", a declarat cancelarul.

Potrivit lui Kurz, experţii consideră că vor trebui vaccinate două treimi din populaţia Austriei, adică peste şase milioane de oameni anual, în următorii ani.

Şeful guvernului de la Viena va face săptămâna aceasta o vizită în Israel împreună cu omoloaga sa daneză, Mette Frederiksen, pentru a vedea la faţa locului cum decurge campania de vaccinare rapidă.

Slovacia a recepționat, luni, un prim transport de doze din vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, în condițiile în care se confruntă cu cea mai ridicată rată de mortalitate în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus, și a devenit astfel al doilea stat membru al UE care primește serul rusesc, după Ungaria, relatează AFP preluată de The Moscow Times.

„Puteți vedea în spatele meu un prim transport din cele două milioane de vaccinuri Sputnik V”, a declarat premierul slovac Igor Matovic, în cadrul unei conferinței de presă pe care a susținut-o la aeroportul din Kosice, oraș aflat în estul Slovaciei.

În ultimele săptămâni, Slovacia a manifestat un interes tot mai mare pentru vaccinul rusesc.

„Este corect să cumperi vaccinul rusesc, deoarece COVID-19 nu știe nimic despre geopolitcă”, a adăugat prim-ministrul Slovaciei.