Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O nouă mutație COVID-19 face ca virusul să fie mai contagios: ”Va putea ocoli măștile și regulile de distanțare socială”

O nouă mutație COVID-19 face ca virusul să fie mai contagios: ”Va putea ocoli măștile și regulile de distanțare socială”

Un articol de: George Lupu - 25 Sep 2020, 18:09
O nouă mutație COVID-19 face ca virusul să fie mai contagios: ”Va putea ocoli măștile și regulile de distanțare socială” foto: Pixabay Externe

O nouă mutație COVID-19 pare a fi și mai contagioasă, potrivit unui studiu - și experții spun că ar putea fi un răspuns al virusului pentru a învinge măștile și alte eforturi de distanțare socială.

Oamenii de știință au identificat o nouă tulpină a virusului, care a reprezentat 99,9% din cazuri în timpul celui de-al doilea val din zona Houston, Texas, a informat Washington Post.

Persoanele infectate cu noul coronavirus care au dezvoltat o tulpină, cunoscută sub numele de mutația D614G, au avut o încărcătură mai mare de virus - sugerând că este mai contagioasă.

Deși tulpina nu este mai mortală, cercetătorii au spus că s-a adaptat mai bine pentru a se răspândi printre oameni, scrie nypost.com.

David Morens, virolog la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat că descoperirile sugerează că virusul poate deveni mai contagios și că acest lucru „poate avea implicații asupra capacității noastre de a-l controla”.

El a spus că este posibil ca virusul să fi evoluat pentru a rezista la eforturi precum spălarea mâinilor și distanțarea socială.

„Purtarea măștilor, spălarea mâinilor, toate acele lucruri sunt bariere în calea transmisibilității sau a contagiunii, dar pe măsură ce virusul devine mai contagios, statistic este mai bine să ocolească aceste bariere”, a spus Morens ziarului.