Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O nouă VICTIMĂ a lui Igor DODON. Motivul HALUCINANT pentru care ambasadorul moldovean la București va fi REVOCAT

O nouă VICTIMĂ a lui Igor DODON. Motivul HALUCINANT pentru care ambasadorul moldovean la București va fi REVOCAT

Un articol de: - 10 Ian 2017, 18:29
Externe

Preşedintele  Igor Dodon l-a luat în colimator pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, după ce Mihai Gribincea a declarat la un post de televiziune din țara noastră că disputa din jurul cetățeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina relațiile bilaterale dintre România și Republica Moldova, mai cu seamă că decretul semnat de Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituțional.

În răspuns, Igor Dodon spune că explicațiile pentru această declarație pot fi în număr de două. Ambasadorul ori are o calificare profesională proastă, ori și-a însușit niște angajamente politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia. Igor Dodon a declarat de asemenea că va cere Guvernului revocarea lui Gribincea.

"Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc.

E și mai grav cînd aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune.

Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia.

Anume în așa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador.

Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atît competențele diplomatice, cît și interesele statului Republica Moldova", a scris Dodon pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Basescu,   Igor Dodon,   ambasador
 
Loading...