Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O organizație din Statele Unite vrea să trimită oameni pe Marte pentru totdeauna: Opt români s-au înscris pe listă

O organizație din Statele Unite vrea să trimită oameni pe Marte pentru totdeauna: Opt români s-au înscris pe listă

Organizația Mars One din Statele Unite își propune să colonizeze planeta Marte începând cu anul 2022, pentru proiect înscriindu-se peste 100.000 de candidați. Cei selectați vor rămâne pe Marte pentru totdeauna, relatează Ziarul Financiar.

Pe lista celor care vor să ajungă pe Planeta Roșie se află și opt români. Mars Man, Toni, Hruby George Valentin, Drados Teodorescu, Vasile Sofroni, Matei, Călin și Andreea au trimis câte un video de introducere și câteva paragrafe în care explică de ce își doresc să participe la acest proiect.

Pe lista publicată pe site-ul organizației apar doar persoanele care au plătit taxa de înscriere și au completat profilul în întregime, numărul înscrișilor fiind, de fapt, cu mult mai mare.

Biletul către Marte costă între 15 și 38 de dolari, în funcție de naționalitate.

Am vrut ca preţul să fie destul de mare încât oamenii să se gândească bine înainte de a lua decizia şi destul de scăzut încât să fie accesibil pentru oricine”, a declarat Bas Lansdorp, directorul Mars One.

Potrivit calculelor organizației, primul zbor care va duce oameni pe Marte va costa 6 miliarde de dolari.

În capsule vor fi aduse panouri solare și mâncare, dar și dispozitive pentru procesarea apei pe planetă.

Vom evapora apa şi o vom condensa înapoi în stare lichidă. Din apă putem produce hidrogen şi oxigen şi vom folosi oxigenul pentru a crea aer respirabil în locuinţe. Aceste condiţii vor fi pregătite de rovere înainte ca oamenii să sosească”, a spus Lansdorp.

Anul acesta, mars One va alege 40 de persoane din mai multe țări, iar patru dintre aceștia, două femei și doi bărbați, vor pleca pe Marte pentru totdeauna în 2022. Un alt grup de patru persoane vor ajunge pe Planeta Roșie doi ani mai târziu.

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite
 
Loading...