Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O rachetă a SpaceX, cu patru astronauți la bord, a decolat cu succes spre Stația Spațială Internațională (VIDEO)

O rachetă a SpaceX, cu patru astronauți la bord, a decolat cu succes spre Stația Spațială Internațională (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Noi 2020, 10:02
O rachetă a SpaceX, cu patru astronauți la bord, a decolat cu succes spre Stația Spațială Internațională (VIDEO) foto: Hepta.ro / DPA Images / Joel Kowsky Externe

Compania de rachete SpaceX a lansat patru astronauți într-un zbor spre Stația Spațială Internațională. Noua capsulă Crew Dragon, pe care echipajul a numit-o Resilience, s-a ridicat deasupra unei rachete Falcon 9, în noaptea de duminică spre luni, de la Centrul Spațial Kenedy al NASA din Cape Canaveral, Florida, transmite Reuters.

O rachetă a SpaceX a decolat cu succes spre Stația Spațială Internațională. La bord se aflau patru astronauți

 

„A fost o nebunie de cursă”, a afirmat astronautul Mike Hopkins de pe Crew Dragon, către centrul de comandă al SpaceX, la aproximativ o oră de la decolare. „Au fost o grămadă de zâmbete”, a mai spus el.

Crew Dragon își va crește treptat orbita în următoarele ore de la decolare, printr-o serie de focuri de propulsie la bord, oferind astronauților suficient timp să mânânce hrană preambalată și să se odihnească aproximativ opt ore înainte de a andoca la Stația Spațială Internațională.

O scurgere de aer a provocat o scădere neașteptată a presiunii capsulei cu două ore înainte de decolare, au precizat oficialii NASA. Totuși, tehnicienii au explicat că au efectuat cu succes o verificare a scurgerilor, astfel că lansarea programată nu a avut de suferit.

Mike Hopkins și alți doi colegi de la NASA, pilotul misiunii Victor Glover și fizicianul Shannon Walker, fac parte din echipajul de pe Resilience. Lor li s-a alăturat astronautul japonez Soichi Noguchi, aflat la a treia călătorie în spațiu după ce a zburat anterior pe naveta SUA în 2005, respectiv pe Soyuz în 2009.

 

Călătoria de 27 de ore către stația spațială, un laborator orbitant aflat la circa 400 de kilometri deasupra Pământului, era inițial programată să înceapă sâmbătă. Cu toate acestea, ea a fost decalată cu o zi, din cauza prognozelor meteorologice.

Astronauții au sosit la platforma de lansare a Centrului Spațial Kennedy în trei SUV-uri Tesla albe, flancați de personalul NASA și Space X. Ei au îmbrăcat costume de zbor albe, personalizate.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Un zbor-test al SpaceX Crew Dragon a avut loc în acest an, când doi astronauți au fost transportați spre și dinspre stația spațială, în ceea ce a fost prima misiune spațială umană a NASA lansată de pe solul SUA în ultimii nouă ani, în contextul în care programul de rachete spațiale a fost închis în 2011. În anii care au urmat, astronauții americani au fost nevoiți să plece pe orbită la bordul navei rusești Soyuz.

Citeşte mai multe despre:   NASA