Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O româncă din Canada încearcă să obțină un ordin de anulare a deportării, după ce fiica ei a fost declarată „incompatibilă medical”

O româncă din Canada încearcă să obțină un ordin de anulare a deportării, după ce fiica ei a fost declarată „incompatibilă medical”

O româncă emigrantă în Canada, care lucrează ca îngrijitoare şi este mamă a unei tinere invalide, a obţinut susţinerea comunităţii locale şi încearcă să obţină o derogare de la autorităţile federale pentru a putea continua să trăiască acolo.

Guvernul local din Saskatchewan a transmis o scrisoare autorităţilor federale pentru a le cere să întrerupă procedurile de deportare a unei menajere de etnie română şi fiicei acesteia, scrie The Starphoenix.

Familia Kincses a emigrat din România în Canada în 2009 prin "Provincial immigrant nominee program", însă se confruntă cu obligaţia de a părăsi Canada, deoarece autorităţile federale au decis că Boglarka este "incompatibilă medical", din cauza paraliziei cerebrale.

Această procedură se impune de fiecare dată când autorităţile federale consideră că un imigrant ar beneficia de ajutoare sociale sau medicale peste medie, în următorii 10 ani.

Ministrul Economiei şi ministrul Sănătăţii din regiunea Saskatchewan au scris ministrului federal al Cetăţeniei, Imigraţiei şi Multiculturalismului, Jason Kenney, afirmându-şi susţinerea totală faţă de Eniko Reka Kincses şi fiica acesteia Boglarka.

Cei doi miniștri au cerut să i se ofere acesteia permisul de şedere permanentă, astfel încât "Kincses să devină un membru contribuitor spre beneficiul Saskatchewan".

Misiunea femeii şi avocatului acesteia a fost să demonstreze că tânăra nu are nevoie de medicamente, nu are nevoi medicale speciale, iar familia ei nu a accesat niciun serviciu social în ultimii patru ani în Sakatoon. Paralizia cerebrală nu este o boală progresivă, prin urmare nevoile fetei nu vor creşte.

"Aş vrea să pun accent pe costul medical şi social minim de care ar avea nevoie Boglarka, contrabalansate mult de beneficiile de a o avea pe Kincses ca locuitor permanent al Saskatchewan", apare în scrisoare.

"Premierul Brad Wall a pus accent pe nevoia de angajaţi competenţi şi de servicii de calitate pentru persoanele cu dizabilităţi", a declarat Pupen Pandya, vice-ministru al muncii în cadrul Ministerului Economiei.

Citeşte mai multe despre:   Canada
 
 
 
Loading...