Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O serie de timbre cu imagini erotice emisă de Poșta finladeză a avut un succes mondial neașteptat

O serie de timbre cu imagini erotice emisă de Poșta finladeză a avut un succes mondial neașteptat

Un articol de: - 08 Sep 2014, 18:25
Foto: nytimes.com Externe
O serie de timbre poştale reproducând desene erotice cu tematică homosexuală, semnate de artistul Tom of Finland, a avut un succes neaşteptat la nivel mondial, a anunţat Poşta finlandeză, luni, în ziua lansării pe piață a colecției, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat al Poștei din Finlanda, în timpul celor şase luni care au precedat lansarea pe piaţă a seriei de timbre, precomenzile online au fost depuse din 178 de ţări.

Tom of Finland, pe numele său real Touko Laaksonen, născut în 1920 şi decedat în 1991, este cunoscut la nivel internaţional, mai ales în comunităţile de homosexuali, ca autorul unor desene erotice reprezentative pentru epoca în care homosexualitatea era încă un tabu în ţările occidentale. Timbrele prezintă imaginile unor bărbaţi în poziţii lascive şi cu fetişuri.

"Este extraordinar că aceste imagini, care în trecut erau vândute pe ascuns, pot fi acum lipite în mod deschis pe plicuri şi cărţi poştale", a declarat într-un interviu pentru televiziunea finlandeză artistul grafic Timo Berry, care a fost responsabil cu selectarea imaginilor şi conceperea acestei colecţii de timbre.

Poşta finlandeză a estimat că această serie a fost "cea mai mediatizată" la nivel mondial.

"Obiectivul nostru este să continuăm tipărirea de timbre în acord cu vremurile pe care le trăim", a spus purtătorul de cuvânt al Poştei, Markku Penttinen.

Cel mai mare număr de comenzi pentru aceste timbre a venit, după Finlanda, din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi Franţa.

 
Loading...