Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O tânără româncă și-a vândut bebelușul pentru 15.000 de euro. Judecător: „Procesul mizeriei și rușinii”

O tânără româncă și-a vândut bebelușul pentru 15.000 de euro. Judecător: „Procesul mizeriei și rușinii”

Un articol de: Catinca Giosanu - 27 Noi 2020, 21:20
O tânără româncă și-a vândut bebelușul pentru 15.000 de euro. Judecător: „Procesul mizeriei și rușinii” Externe

O femeie și-ar fi vândut copilul nou-născut unei familii care nu putea avea unul. Tânara ar fi fost sprijinită chiar de mama sa, dar și de către o persoană însărcinată să aibă grijă de tabăra unde aceștia locuiau. De curând, cazul a ajuns în instanță.

 

 

O româncă și-a vândut copilul pentru numai 15.000 de lei

 

 

Târgul dintre proaspăta mămică și familia adoptivă a avut loc în urmă cu șapte ani, în Franța. La momentul respectiv, femeia avea 20 de ani, iar mama ei, 37. Tânăra și-ar fi vândut bebelușul, în vârstă de trei săptămâni, „pentru suma de 15.000 de euro, găsită în timpul arestului”.

La scurt timp după ce cazul a ajuns în atenția autoritățile, mama a fost pusă sub acuzare de un magistrat de instrucție din Meaux „pentru neglijarea unui minor sub 15 ani, căruia i-a compromis sănătatea sau siguranța”, iar bunica pentru „instigare la abandonul unui minor“.

În primă fază, cele două femei au venit cu variante neverosimile privind dispariția micuței. Potrivit Le Parisien, ele au povestit că au dat copilul unei familii care nu putea avea copii sau unor persoane fără adăpost. Ulterior, cele două au declarat că micuța a fost răpită. În cele din urmă, potrivit lor, bebelușul s-ar fi aflat la tată, în România. În urma investigațiilor făcute de ofițerii de poliție, s-a dovedit că bebelușul, născut pe 29 mai, fusese dat pe 10 iunie lui Victor și Mélissa, un cuplu stabilit nu departe de tabăra în care locuiau mama bebelușului și familia ei. La scurt timp, polițiștii au descoperit 15.000 de euro ascunși într-un cazan care se afla în locul în care tânăra mămică locuia.

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

„Înainte de a da copilul, nu erau bani. După aceea, au fost banii...“

 

 

La începutul acestei săptămâni, inculpații în acest dosar s-au prezentat în fața judecătorilor Curții Penale Meaux pentru că au incita-o pe tânăra româncă să-și abandoneze copilul pentru bani. Ceilalți inculpai în dosar mama tinerei, precum cei care au oferit suma de 15.000 de euro în schimbul copilului.

În momentul în care a fost întrebată despre bani și de unde provin, bunica copilului a răspuns sistematic „Nu știu”. Cu toate acestea, ea a spus:  „Înainte de a da copilul, nu erau bani. După aceea, au fost banii...“.  De asemenea, ea a mai povestit cum a încercat să returneze banii cuplului pentru a-și recupera nepoata.

Totodată, ea a vorbit despre contactele pe care le-a avut cu o femeie care ar fi servit ca intermediară.

„Femeia a venit să mă vadă la tabără să-mi spună că nu ne putem permite să avem un copil și că un cuplu francez caută să aibă sau să cumpere un copil”.

La fel ca bunica bebelușului, și intermediarul fusese convocat de instanță. Cu toate acestea, femeia nu s-a prezentat la ședință. Avocatul apărării a susținut declarațiile bunicii, informând că femeia era cunoscută în Champs-sur-Marne întrucât, potrivit primarului orașului, „a servit ca punte de legătură între autorități și taberele de romi din oraș“. În ciuda tuturor acuzațiilor aduse, femeia nu a fost găsită vinovată de faptele care i-au fost atribuite.

În ceea ce privește cuplul care ”a cumpărat” copilul, aceștia au explicat că nu au putut avea copii și că bebelușul li s-a prezentat ca „un dar din ceruri”. 

”Într-o dimineață a venit să mă întrebe dacă am scutece pentru bebeluș, dar i-am spus că nu avem copii ... Apoi ea s-a întors cu bebelușul ei, iar apoi au făcut o petrecere”, a povestit mama adoptivă.

Parte civilă în proces, asociația Vocea copilului, apărând drepturile copiilor, a declarat:  „Credem că ne confruntăm cu traficul de copii. Este obișnuit să găsești oameni în lacrimi, explicând cum comportamentul lor este condus de dragoste".

Procurorul a descris cazul ca fiind „procesul mizeriei și rușinii”. „Un bebeluș născut într-o tabără de romi valorează 15.000 de euro. Este rușinos. Este vorba despre mercantilizarea unei ființe umane”, a mai spus judecătorul, citat de Magjournal77.fr.

Citeşte mai multe despre:   trafic de persoane,   Franta