Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O televiziune din Iran a prezentat imagini dintr-o bază de rachete aflată la 500 de metri sub un munte. Tunelul aparține forţelor de elită ale regimului islamic (VIDEO)

O televiziune din Iran a prezentat imagini dintr-o bază de rachete aflată la 500 de metri sub un munte. Tunelul aparține forţelor de elită ale regimului islamic (VIDEO)

Un articol de: - 15 Oct 2015, 23:14
O televiziune din Iran a prezentat imagini dintr-o bază de rachete aflată la 500 de metri sub un munte. Tunelul aparține forţelor de elită ale regimului islamic (VIDEO) Captură Video Externe

Imagini rare prezentate de o televiziune din Iran. Postul TV a difuzat un reportaj dintr-un tunel săpat la aproximativ 500 de metri sub un munte, descris drept una dintre "numeroasele baze de rachete" răspândite în întreaga ţară.

Tunelul aparţine Forţelor Aeriene din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei, adică forţele de elită ale regimului islamic. Reportajul, care a fost prezentat de un general de brigadă, arată zeci de rachete ascunse în baza de lansare de sub munte şi sute de soldaţi care le păzesc, la fel ca în filmele cu spioni, informează B1 TV. Baza militară, aflată la o adâncime de 500 de metri, pare de necucerit, iar aparatura militară vorbeşte de la sine depre forţa militară a Iranului.

Imaginile au fost difuzate în contextul în care presa de stat a anunţat recent că Iranul a testat o nouă generaţie de rachete balistice cu rază lungă de acţiune, iar un general a anunţat că Iranul îşi revizuieşte în totalitate tehnologia în domeniul rachetelor, şi înlocuieşte arsenalul actual cu arme mai noi. Astfel, potrivit militarului, toate bazele americane din Orientul Mijlociu se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene.

Dezvăluirea bazelor subterane are loc, de asemenea, în urma unui acord major la care Iranul a ajuns împreună statele din cadrul Grupului P5+1 - Statele Unite, Marea Britanie, Rusia, China, Franţa şi Germania - asupra programului său nuclear.

Potrivit acordului, sancţiunile internaţionale impuse Iranului urmează să fie relaxate treptat, în schimbul limitării programului nuclear, astfel încât acesta să nu poată să conducă la dezvoltarea unei bombe atomice.

O televiziune din Iran a prezentat imagini dintr-o bază de rachete

Citeşte mai multe despre:   Iran,   reportaj