Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Oameni din lumea întreagă îi aduc omagii marelui Neil Armstrong, cosmonautul care a cucerit Luna în urmă cu 40 de ani

Oameni din lumea întreagă îi aduc omagii marelui Neil Armstrong, cosmonautul care a cucerit Luna în urmă cu 40 de ani

Un pas mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire. Celebrele cuvinte îşi au rostul alături de un singur om. Neil Armstrong - cosmonautul intrat în legendă după ce a cucerit Luna, în numele omenirii, în urmă cu 40 de ani.

Acum, bărbatul care a făcut primii paşi pe lună intră cu adevărat în legendă. Inima sa de cosmonaut, greu încercată de antrenamente şi ani de ieşiri în spaţiu a cedat. La 82 de ani, Neil Armstrong a lăsat omenirii drept moştenire speranţa spaţiului infinit şi accesibil.

"Neil era unul dintre cei mai mari eroi americani, nu doar din epoca actuală, ci din toate timpurile", a declarat Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, citează BBC.

Reuşitele sale rămân "o sursă de inspiraţie pentru toată omenirea", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Conform Huffington Post, John Glenn, în vârstă de 81 de ani, care a efectuat primul zbor orbital american, a salutat "îndrăzneala" lui Armstrong şi a adus un omagiu modestiei legendare a acestuia: "Era o persoană modestă şi a rămas după zborul pe Lună la fel cum era înainte".

Mai mulţi astronauţi europeni au adus şi ei un ultim omagiu colegului lor american dispărut.

Locul şi data la care vor avea loc funeraliile celebrului astronaut american nu au fost deocamdată fixate, a anunţat NASA, duminică.

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   Jose Manuel Barroso