Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Obama a scris un eseu feminist pentru o revistă glossy: Trebuie să schimbăm acea atitudine care pedepsește sexualitatea femeilor, dar o premiază pe cea a bărbaților (VIDEO)

Obama a scris un eseu feminist pentru o revistă glossy: Trebuie să schimbăm acea atitudine care pedepsește sexualitatea femeilor, dar o premiază pe cea a bărbaților (VIDEO)

Un articol de: - 05 Aug 2016, 15:06
Obama a scris un eseu feminist pentru o revistă glossy: Trebuie să schimbăm acea atitudine care pedepsește sexualitatea femeilor, dar o premiază pe cea a bărbaților (VIDEO) Externe

”Cele mai importante persoane din viața mea sunt femei”, așa a scris liderul de la Casa Albă într-un articol publicat în revista Glamour.

Președintele american Barack Obama a scris un articol pentru Glamour despre cât de importante sunt femeile pentru el, informează The Independent. În opinia sa, bărbații nu ar trebui doar să lupte împotriva sexismului, ci chiar ar trebui să depună eforturi pentru a schimba atitudinea de zi cu zi a celor din jurul lor.

”Trebuie să continuăm să schimbăm acea atitudine care ne face să ne educăm fetele să fie umile, iar băieții să fie asertivi, care ne face să ne criticăm fiicele pentru că spun ce gândesc și fiii pentru că varsă o lacrimă. Trebuie să continuăm să schimbăm acea atitudine care pedepsește femeile pentru sexualitatea lor, dar care îi premiază pe bărbați pentru același lucru”, a scris Obama în articol.

Pe parcursul mandatelor sale, acesta a vorbit mereu cu mândrie despre familia lui și despre câtă influență au avut soția și fiicele asupra sa. El a mai spus că le plasează pe cele trei în centrul existenței sale, în ciuda faptului că lor nu le place să fie în centrul atenției.

În același articol, Barack Obama a vorbit și despre nominalizarea lui Hillary Clinton pentru Casa Albă.

”La 240 de ani de la fondarea națiunii noastre și la aproape un secol după ce femeile au primit în sfârșit dreptul de a vota, pentru prima dată, o femeie este nominalizarea unui important partid în alegerile prezidențiale. Indiferent care ar fi opțiunile voastre politice, acesta este un moment istoric pentru America. Și este doar un exemplu ce demonstrează cât de departe au ajuns femeile în lungul drum spre egalitate”, a mai scris liderul american.

”Vreau ca toate fiicele noastre și toți fiii noștri (...) să ne ajute și să vină cu propria contribuție pentru a ne asigura că America este un loc în care fiecare copilă poate să facă ce vrea cu viața ei.

Despre asta este feminismul în secolul XXI: despre ideea că atunci când suntem egali cu toții, cu toții suntem mai liberi”, a mai scris Obama.

Obama: Poate am mai încărunțit în ultimii ani, dar așa arată un feministScandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   obama,   femei,   libertate,   Statele Unite