Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Obama condamnă arderea Coranului: Este un act de intoleranță extremă

Obama condamnă arderea Coranului: Este un act de intoleranță extremă

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a calificat gestul pastorului american de ardere a Coranului în public drept un act de "intoleranţă extremă şi sectarism", condamnând acest gest, care a declanşat atacul violent asupra birourilor ONU din la Mazar-i-Sharif, informează AFP.

"Desacralizarea oricărui text sfânt, inclusiv a Coranului, este un gest de intoleranţă extremă şi sectarism", a declarat Obama într-un comunicat în care aduce un omagiu victimelor violenţelor declanşate de gestul pastorului american.

"Dar şi atacarea şi uciderea unor oameni nevinovaţi, ca măsură de represalii, este revoltătoare şi reprezintă un afront la decenţa şi demnitatea umane. Nici o religie nu tolerează masacrul şi decapitarea oamenilor nevinovaţi şi nu există nici o justificare pentru un astfel de act dezonorant şi regretabil", a adăugat preşedintele american.

Atentatul asupra birourilor ONU de la Mazar-i-Sharif s-a soldat cu moartea a şapte membri ai personalului Naţiunilor Unite, printre care se numără şi un român. Acest atac este cel mai grav înregistrat de la înlăturarea regimului talibanilor, la sfârşitul anului 2001.

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   ONU,   atac,   atentat