Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Obama: Dacă Gaddafi nu respectă rezoluția, comunitatea internațională va începe operațiunile militare

Obama: Dacă Gaddafi nu respectă rezoluția, comunitatea internațională va începe operațiunile militare

Președintele American Barack Obama l-a amenințat vineri pe liderul libian Muammar Gaddafi cu o operațiune militară, dacă acesta nu se va supune rezoluției ONU, excluzând însă o intervenție terestră în Libia.

"Avem toate motivele să ne gândim că, fără control, Gaddafi ar putea comite abuzuri împotriva poporului său. Mii de persoane ar putea muri", a declarat preşedintele America într-un  discurs citat de Mediafax.

Președintele American a declarat că va mobilize forțele americane pentru a instaura o zonă de interdicție aeriană, făsă însă să precizeze amploarea intervenției. Pe de altă parte, Obama a exclus trimiterea unor trupe terestre în Libia, adăugând că orice acțiune din partea Statelor Unite va avea ca scop protejarea civililor.

Muammar Gaddafi a declarat că își va asuma consecințele refuzului de a respecta rezoluția adoptată joi de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

“Termenii (n.r. rezoluţiei) nu sunt subiect de negociere. În cazul în care Gaddafi nu va respecta rezoluţia, comunitatea internaţională va acţiona în consecinţă. Rezoluţia va fi consolidată de o acţiune militară. Gaddafi a fost avertizat în legătură cu faptul că trebuie să înceteze campania de represiune sau va fi tras la răspundere”, a declarat preşedintele american.

Obama a mai anunţat că secretarul american de Stat, Hillary Clinton, va reprezenta administraţia americană la summitul internaţional pe tema Libiei care va avea loc sâmbătă la Paris.

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   Muammar Gaddafi