Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Obama: Închiderea frontierelor pentru persoanele din ţările afectate de Ebola af fi contraproductivă

Obama: Închiderea frontierelor pentru persoanele din ţările afectate de Ebola af fi contraproductivă

Un articol de: - 17 Oct 2014, 12:56
Obama: Închiderea frontierelor pentru persoanele din ţările afectate de Ebola af fi contraproductivă Foto: nbcnews.com Externe

Închiderea frontierelor pentru persoanele din ţările africane cu focare de Ebola ar fi contraproductivă, este de părere preşedintele american Barack Obama. Liderul de la Casa Albă a evocat posibilitatea numirii unui responsabil pentru coordonarea la nivel federal a eforturilor de luptă împotriva bolii, informează AFP.

"Toate discuţiile cu experţii arată că interzicerea călătoriilor ar fi mai puţin eficientă decât măsurile de control introduse pe aeroporturi", a declarat Obama, răspunzând unor cereri formulate în acest sens de numeroşi membri ai Congresului.

Preşedintele american a arătat că o astfel de iniţiativă i-ar putea determina pe cei care provin din ţările aficane afectate de Ebola să caute alte modalități de transport pentru a ajunge în alte state şi să ascundă ţara de provenienţă.

''În final, riscăm să dispunem de mai puţine informaţii despre cine este purtătorul virusului", a avertizat președintele american.

Obama a precizat, de asemenea, că ar putea numi o persoană care să coordoneze la nivel federal demersurile pentru lupta împotriva extinderii Ebola. "Numirea unei alte persoane ar fi un lucru bun", a spus Obama.

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama