Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Obama și Merkel anunță noi sancțiuni pentru Rusia, în domeniul energetic și bancar, dacă va continua destabilizarea Ucrainei

Obama și Merkel anunță noi sancțiuni pentru Rusia, în domeniul energetic și bancar, dacă va continua destabilizarea Ucrainei

Un articol de: B1 TV - 03 Mai 2014, 10:27
Externe

Noi sancţiuni, în special în domeniul energetic şi bancar, vor fi aplicate Rusiei dacă va continua destabilizarea Ucrainei. Avertismentul a venit din partea preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, după întrevederea pe care a avut-o cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Acţiunea este susţinută şi de Uniunea Europeană.

Cei doi oficiali au precizat că se vor asigura că vor avea loc alegeri în Ucraina în 25 mai şi au cerut Moscovei să nu împiedice acest lucru. Şeful de la Casa Albă a declarat că Statele Unite şi Uniunea Europeană sunt unite în sprijinul pentru Ucraina, inclusiv prin programul FMI aprobat recent, prin care se va acorda Ucrainei un împrumut de 17 miliarde de dolari pe doi ani.

„Conducerea Rusiei trebuie să ştie că, în cazul în care continuă destabilizarea estului Ucrainei si perturbă alegerile prezidenţiale din această lună, vom lua rapid măsuri suplimentare. Acestea includ noi sancţiuni, care vor fi şi mai dure”, a afirmat președintele SUA.

Liderul de la  Casa  Albă susţine că Statele Unite , dar şi Europa vor o rezolvare diplomatică a situaţiei.

„Am făcut o ofertă pentru o soluţie diplomatică aşa că depinde acum de ruşi pe ce cale vom continua. Suntem, însă, hotărâţi să alegem calea diplomatică”, a spus Angela Merkel.

Preşedintele Statelor Unite a mai spus că Rusia trebuie să intervină pentru ca inspectorii OSCE să fie eliberaţi imediat.

„Rusia trebuie să obţină eliberarea imediată. Comunitatea internaţională nu va fi mulţumită până când colonelul Schneider şi ceilalţi captivi nu ajung acasă. Dar suntem hotărâţi ca, în cazul în care conducătorii Rusiei nu schimbă politica de acum, vor avea de a face cu costuri tot mai mari şi cu o izolare crescută- diplomatică şi economică”, a spus Obama.

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   sanctiuni,   Ucraina
 
Loading...