Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ocupația de gunoier, extrem de râvnită la New York: Salariul anual ajunge la 70.000 dolari

Ocupația de gunoier, extrem de râvnită la New York: Salariul anual ajunge la 70.000 dolari

Un articol de: - 12 Noi 2014, 17:30
Ocupația de gunoier, extrem de râvnită la New York: Salariul anual ajunge la 70.000 dolari Foto: recology.com Externe

Ocupația de gunoier este extrem de râvnită la New York, în contextul în care salariul anual al unui gunoier este în jur de 70.000 dolari. Mai mult, se spune despre gunoieri că sunt adevărați eroi, relatează 7sur7.

În acest an, pentru un astfel de loc de muncă  s-au înscris 94.000 de persoane — potrivit cifrelor publicate de Departamentul pentru Curățenie din New York City (DSNY)—, în timp ce doar 500 de locuri sunt disponibile anual.

Astfel, cine dorește să fie gunoier la New York trebuie să aibă răbdare, fiind nevoit să aștepte aproximativ opt ani după ce s-a înscris pe lista de așteptare.

Ocupația de gunoier este atât de căutată fiindcă salariul este atractiv: un începător primește circa 34.000 de dolari pe an și, după cinci ani, poate câștiga 70.000 de dolari, așa că, în pofida frigului, a ploii, a programului dificil și a unor perioade cu 12 ore de lucru pe zi, foarte mulți consideră că merită.

”Tot ce trebuie să aibă cineva care dorește să fie gunoier, în afară de mușchi și sănătate, este permis de conducere pentru camion”, a afirmat Belinda Mager de la DSNY.

Salariile mari sunt pe deplin justificate.

”Gunoierii țin orașul în viață. Dacă nu și-ar face treaba, orașul ar fi într-o stare deplorabilă. Nu uitați că stau afară și iarna, când stratul de zăpadă este gros. Nu degeaba gunoierii sunt considerați eroi la New York”, a adăugat Mager.

Joseph Lernan este exemplul perfect în acest sens. El a început să lucreze ca gunoier anul trecut, după ce a așteptat opt ani.

”Este ca și cum aș fi câștigat la loto”, spune bărbatul de 30 de ani care se trezește zilnic la ora patru.

”Când ești angajat gunoier, ești sigur că vei avea mereu un loc de muncă. Îmi doresc siguranță și am acest lucru datorită acestui loc de muncă”, arată el.

”Trebuie să ai răbdare mulți ani, dar apoi faci cea mai frumoasă meserie din oraș. Când strălucește soarele, nu îmi pot imagina loc de muncă mai frumos”, a mai spus Lernan.

Citeşte mai multe despre:   New York