Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Oficial american: Nivelul radiaţiilor în Japonia este “extrem de ridicat”

Oficial american: Nivelul radiaţiilor în Japonia este “extrem de ridicat”

Preşedintele Comisiei americane de Reglementare Nucleară (NRC) a declarat, miercuri, că nivelul radiaţiilor de la reactorul 4 al centralei nucleare de la Fukushima este “extrem de ridicat”.

"În plus faţă de cele trei trei reactoare care erau în funcţiune în momentul incidentului, cel de-al patrulea reactor constituie, de asemenea, de acum, un motiv de îngrijorare. Acest reactor nu era în funcţiune în momentul cutremurului”, a declarat oficialul american, conform Reuters.

Acesta a menţionat că nivelul de radiaţiilor din jurul reactorului este foarte mare ceea ce face intervenţia echipelor de salvare fără a fi contaminate imposibilă.
"Noi credem că în jurul reactorului există un nivel ridicat de radiaţii. Ar fi foarte dificil pentru echipele de salvare să se apropie. Nivelul radiaţiilor de acolo ar putea fi extreme de mare şi ar acţiona într-o perioadă foarte scurtă de timp. Bazinul de stocare al reactorului 4 al centralei nucleare Fukushima nu mai conţine apă, ceea cauzează niveluri extrem de ridicate ale radiatiilor”, a declarat preşedintele NRC.

Vezi aici discursul regelui Japoniei către populaţie

Centrala nucleară de la Fukushima a suferit mai multe explozii în urma cutremurului devastator cu magnitudinea de 9.0, înregistrat vineri în Japonia. Autorităţile nipone desfăşoară acţiuni de amploare pentru a evita o eventuală catastrofă nucleară.

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   cutremur,   Statele Unite,   radiatii,   Fukushima